sarud

2020.08.26. 16:00

Magyarok Kenyere: több száz tonna gabona gyűlt össze Heves megyében

A Heves megyei gazdák is rengeteget adományoztak a Magyarok kenyere programban. Ezt ünnepelték meg szerdán Sarudon.

Molnár Helga

Fotó: Daniel Beran

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek ­Szövetsége (Magosz) a sarudi önkormányzattal karöltve rendezte meg a Magyarok kenyere program megyei búzagyűjtő rendezvényét szerda délelőtt.

A sarudi Karkus-tanyán köszöntőkkel indult az ünnep. Elhangzott, a Magyarok kenyere olyan jótékonysági program, amelyben a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat a NAK, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott megköszönte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, hogy életre hívták e kezdeményezést.

– Ha már ebben a körben vagyunk, mindenféleképpen meg kell emlékeznünk az elmúlt időszak legnagyobb agrárgazdasági, közéleti sikeréről. Nem más ez, mint a Védjük meg a magyar gazdákat, védjük meg a magyar földet petíció. Ezt azért indította el a NAK, mert Brüsszel azt tervezte, hogy a közös agrárpolitikai támogatások nagy részét átcsoportosítják a bevándorlás segítésére. Számunkra fontos a magyar vidék jövője – tette hozzá.

Juhász Attila Simon, a megyei közgyűlés elnöke arról szólt, ahogy a polgári kormányzás, úgy a Magyarok Kenyere program is tíz éves. – Ez nem véletlen egybeesés. Nélkülözhetetlen a magyar gazdák munkája, mivel ők őrzik a vidéket, s mindent megteszünk gazdaság működésért – fogalmazott.

A teljes cikket elolvashatja a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában