fejlesztések

2020.08.30. 07:00

Új óvodaszárny, közösségi tér és megújuló orvosi rendelő várja a tenkieket

Új óvodaszárny és udvar, a közösségi életnek helyet adó tér és megújuló orvosi rendelő szolgál ki kicsiket és nagyokat a faluban. A fejlesztésekről Tenk első embere, Szopkó Tamás számolt be lapunknak. 

Szabó Katalin

Szalagátvágás a megújult óvoda átadásán. Ezentúl saját teremben tornázhatnak a gyerekek

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Mint arról korábban beszámoltunk: új óvodaszárnyat adtak át a községben. A beruházásnak köszönhetően tornaszobával, csoportszobával, vizesblokkal, öltözővel és irodával bővült a Tenki Csicsergő Óvoda – tájékoztatta a Heolt Szopkó Tamás polgármester.

Elmondta, hogy a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint nyolcvanmillió forintból valósult meg. A kétszázharminc négyzetméteres bővítésen túl a fejlesztés hárommillió forint értékben egyúttal eszközbeszerzést is tartalmaz.

– Ennek köszönhetően háromcsoportossá vált az intézmény, a tervek szerint szep­tembertől vehetik birtokba a gyerekek az új részleget – közölte, hozzátéve, csaknem ötven óvodás kezdi meg hamarosan az évet.

A községvezető megjegyezte, mindez azért volt jelentős, mert idáig az iskola tornatermében tornáztak a kicsik, ám amióta ott bevezették a mindennapos testnevelésórát, azóta kiszorultak onnan a legkisebbek. Így ezután az ovi udvarán, rossz időben pedig a csoportszobában mozoghattak. Jó hír még, hogy szeptembertől mindennap lesz testnevelés-foglalkozás az óvodában is.

Szalagátvágás a megújult óvoda átadásán. Ezentúl saját teremben tornázhatnak a gyerekek
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Az épületrész átadóján Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt. Örömét fejezte ki, hogy a faluban a fejlesztések a családok és a gyerekek érdekeit tartják szem előtt.

– Szerencsére egyre több kisgyermek van a faluban. A régi óvoda már nem tudta befogadni az ide jelentkezőket, ezért mindenképpen bővíteni kellett az intézményt – jelentette ki.

Szopkó Tamás továbbá kifejtette, hogy a Magyar Falu Programhoz benyújtott pályázatuknak köszönhetően négy és fél millió forintból megújul az ovi udvara is. Az összegből áttervezték a teljes udvart – amit az új épületrészhez igazítottak –, játszóvárakat állítottak fel, s teljes füvesítést terveznek a területen.

Tudatta azt is, hogy az óvoda mögötti közösségi tér már több mint egy hónapja elkészült. Ott füvesítettek, fásítottak, s négyszázhúsz négyzetméteren murvás utat hoztak létre. Emellett játszóeszközöket, hozzájuk illeszkedő utcabútorokat, köztéri hulladékgyűjtőket raktak ki. Parkosítottak és virágosítottak is, s a közösség számára alkalmas részt alakítottak ki. Minderre több mint kilencmillió forintot nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében.

Szólt az orvosi rendelő felújításáról is, napokon belül befejezik a fejlesztését, amelynek során részleges energetikai célú rekonstrukciót végeztek. Minden külső nyílászárót kicseréltek, 15 centiméter vastagon hőszigetelték a falat és teljesen átfestették. Mindezt közel tízmillió forintból valósították meg a Magyar Falu Program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában