videók

2020.08.05. 21:37

Újabb felvételek kerültek elő a bükki farkaskölykökről

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kéri, hogy a faj hazai sorsáért felelősséget érzők a biológiai sokféleség megőrzése, kiegyensúlyozottságának fenntartása érdekében mindenki tartózkodjon a faj egyedeinek közvetlen keresésétől, zavarásától.

HEOL

Mint arról korábban már beszámoltunk, az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyik munkatársa munkavégzés közben, autójában ülve készített felvételt egy farkaskölyökről augusztus 3-án dél körül, a Bükk hegységben. A farkaskölyök élőhelyének háborítatlansága miatt a felvétel készítésének pontos helyét nem teszi közzé a társaság. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 83 ezer hektár védett-, illetve Natura 2000 besorolás alá tartozó erdőt kezel, ahol olyan fenntartható módszereket alkalmaz, amelyek lehetővé teszik az ilyen ritka, védett fajok megtelepedését.

Szerdán délután pedig a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) hivatalos honlapján tett közzé felvételeket Bükkben bóklászó farkaskölykökről. Mint írják, a közösségi médiában megmutatott farkaskölyök, illetve farkaskölykök létéről, kotorékból való kibújásukról az igazgatóság kameracsapdás felvételek alapján már tudomást szerzett az elmúlt hetekben. Az igazgatóság minden nagyragadozókkal kapcsolatos új információt, fontosabb vadkamera felvételt közkinccsé tesz, valamint rendszeresen beszámol a működési területünkön élő farkasok és általában a nagyragadozók aktuális életéről, történéseiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában