rendezvénysorozat

2020.09.16. 14:28

Egri sétát szerveznek a Kulturális Örökség Napján

A Heves Megyei Kormányhivatal csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz.

Sz. I.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet közreműködésével szeptember 19-én, szombaton, sétát szerveznek olyan épületek érintésével, amelyek jelentős történelmi események és legendák helyszínei voltak.

– A hétvégén az országban helyi szakértők vezetésével tehetnek sétát az érdeklődők több száz olyan helyszínen, amelyek egyébként zárva vannak a nyilvánosság előtt. Az örökségvédelem fontos a kormány számára is, mert identitásformáló erővel bír. Az egri séta szombaton délután négykor indul az egykori Szarvas kaszárnya elől, és az Oroszlán vendégfogadó, a Buttler-ház érintésével a Vármegyeházán fejeződik be – mondta az esemény sajtótájékoztatóján dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott.

– Az Egri séták sorozat népszerű a város lakói körében, mert az itt élők büszkék a történelmi hagyományokra. Az eddigi sétákon elhangzottakat már öt kötetben jelentettük meg – mondta Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában