reakciók

2020.09.25. 13:18

Forrnak az indulatok az egri közgyűlés után

Tovább forrnak a csütörtökön határozatképtelenségbe fulladt közgyűlés körül az indulatok.

Sz. M. L., T. Z.

Fotós: Daniel Beran

Fotós: Daniel Beran

– Példátlan, ami a csütörtöki közgyűlésen történt – jelentette ki Minczér Gábor a Dobó téren tartott pénteki sajtótájékoztatón. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy a hatodik napirendi pontig normális mederben zajlott a közgyűlés, ekkor azonban a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, Oroján Sándor felállt és ellehetetlenítette a további munkát. A politikus szavai szerint az ellenzék lépésével kihasználta a vírushelyzetet, és szembeköpte szavazótáborát. Földvári Győző, az Egységben a Városért Egyesület frakcióvezetője arról beszélt, hogy felelős politikus nem engedhet meg magának hasonló viselkedést.

– A városvezetés most olyan, amilyen, ezt el kellene fogadni. Arra kérjük az ellenzéket, hogy legyenek konstruktívak – fogalmazott. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a városvezetés a jövő hétre rendkívüli közgyűlést tervez összehívni.

Megkerestük Oroján Sándort, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldali összefogás csak magát hibáztathatja, hiszen képtelen volt teljes létszámban megjelenni a közgyűlésen. Arra kérte Minczér Gábort, hogy vegyenek vissza a kocsmai stílusból és térjenek vissza a normális hangnemhez.

Pápai Ákos, a Mi Hazánk képviselője pénteken a Tourinform iroda előtt tartott sajtótájékoztatót.

– Csütörtökön a közgyűlés napirendje a Tourinform szempontjából kedvezően alakult, hiszen meghiúsult a szakmailag megalapozatlan kiszervezése egy másik szervezethez – mondta. Említette azt is, hogy a közgyűlésről való távozása már régóta tartó folyamat eredménye volt.

– Az a légkör, ami tovább folytatódott meggyőzött végül, hogy maradásommal csak erősíteném azt a hibás irányt, vagy inkább irány nélküliséget melyet a városvezetés képvisel. Rajtam most az együttműködés hiányát kérik számon. Én minden bizottsági ülésen ott vagyok, miközben a polgármester a saját előterjesztéseire sem jár el, s saját frakciójának tagjai panaszkodnak arra, hogy nem kommunikál velük – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában