Lovassport

2020.09.18. 15:50

Hevesi Vágta: a megye és az ország legjobb lovasait láthatják az érdeklődők szombaton

Szombaton rendezi meg az önkormányzat az alatkai lovastanyán a Nemzeti Vágta hevesi előfutamát, amelynek hagyományosan része a kishuszárok megmérettetése is – adta hírül Sveiczer Sándor polgármester.

Sz. K.

Idén is összecsaptak a lovasok Fotó: Albert Péter

Idén Heves színeit képviselve Pápa Evelin, Behdi Gidran-24 (Najád) nevű -, a Kishuszár Futamban pedig Csima Dominika, Morcos nevű lovával áll rajthoz. A Morcos névre keresztelt sportpóni tavaly második lett, de volt már olyan év is, amikor nem talált legyőzőre.

Évek óta már, hogy a Nemzeti Vágta Kishuszár Vágtájának, Mórocz Mercédesz és lova Morcos révén van orosházi döntőse. De idén ez másként lesz. A kiváló lovas hatszor indult Orosháza színeiben és mindannyiszor be is jutott a vágta budapesti döntőjébe. Megjárta a győzelmi dobogó valamennyi fokát, de idén már – életkora miatt – nem vehet részt a küzdelmekben. Ugyanakkor lova jobb formában van, mint valaha és ezért szeretné, ha legalább Morcos ott lehetne. Ezért egy felhívás jelent meg a közösségi oldalon, hogy gyakorlott lovast keresnek, aki Morcossal indulhatna a vágtán.

A választás Csima Dominikára esett, aki három-négy éves kora óta űzi ezt a sportot. Családi hagyomány náluk a lovaglás, hiszen édesapja is részt vett már a Nemzeti Vágtán.

Szombaton tehát a megye és az ország legjobb lovasai ismét Hevesen kapcsolódhatnak be a legnagyobb magyar lovas eseménybe. A leggyorsabb versenyzők indulási jogot szereznek a Nemzeti Vágtára, amit a fővárosban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában