Régi és új tagok

2020.09.19. 14:00

Tisztújító közgyűlést tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A gazdasági érdekképviselet pénteken tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen megválasztották a különböző testületek tagjait.

Tóth Balázs

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020–2024 közötti időszakra megválasztott elnöksége

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Ahogy arról korábban beszámoltunk, továbbra is dr. Bánhidy Péter lesz a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) elnöke. Dr. Bánhidy Péter szerint a testületek összetétele kedvező, szerepelnek bennük korábbi tagok, s megjelentek olyan fiatalabb vállalkozók, akik hosszabb távon biztosítják a további fejlődést eredményező működést. Eddigi munkájuk alapján mindannyian elkötelezettek a kamara és a gazdaság iránt. A tisztségeket elismert vállalkozások képviselői töltik be, akik a megye minden területét képviselik, s minden szakterületről került be vállalkozó, cégvezető.

Régi és új tagok a kamara elnökségében

A 2024-ig tartó időszakban továbbra is Nagy Lajos, a V-Alap vagyonkezelő Kft. ügyvezetője látja el az általános alelnöki teendőket, s koordinálja a kamara gazdaságfejlesztési tevékenységét. A megyei kamara kézműipari alelnöke Katrics Krisztina (Örökség Alkotóműhely), ipari alelnöke Benedek Zsolt (Bemolux Kft.) marad, a kereskedelmi alelnöki feladatokkal Hervai Zsoltot (Agria Market Kft.) bízta meg a közgyűlés. Bekerült az elnökségbe Angeli László (MátraCOMP Kft.), Cseh István (Hűtő-Fűtő Szerviz Kft.), Gödri István (Emerson FCP Hungary Kft.), Nagy Norbert (Centervill Kft.) Lovas Ferenc (Mátrametál Kft.), Oláh Győző (OLVA Kft.), Őszi Csilla (ZF Hungária Kft.), Nagy Zoltán (egyéni vállalkozó).

A kamara munkájának folytatásáról dr. Bánhidy Péter elmondta, minden évben elkészítik az előző év gazdaságáról szóló beszámolót. Ez még a fellendülés évét tükrözi, de szerepel benne egy stratégiai elemzés is a jelenről.

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2020–2024 közötti időszakra megválasztott elnöksége Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Ehhez felhasználtuk gazdaságkutató intézetek elemzéseit és megjelöljünk stratégiai célokat, amelyek a jövő szempontjából fontosak. A pandémia a megye gazdaságát egy tíz éves folyamatosan felívelő szakaszban érte, a járvány kitörése előtt átlagon felüli mutatókat produkált. A mostani válság egyik jellemzője, hogy minden területre kihat, a társadalomra, a gazdaságra, visszaesés és stagnálás minden területen megjelenik. A gazdaság legkritikusabb területei közé tartozik a turizmus és a vendéglátás. Heves megyében a belföldi forgalom nagyobb arányt képvisel, mint például Budapesten, de nehéz a helyzet. A járvány terjedése kiszámíthatatlan, mindig alkalmazkodni kell a helyzethez – fejtette ki.

Az elnök szerint kulcs az innováció, minden területen, az előre lépéshez el kell felejteni régi struktúrákat. Szintén fontos az ember egészségének megőrzése, mert egy tömeges fertőzés a gazdaságot még nehezebb helyzetbe hozza.

Bizottsági tagok és küldöttek

A HKIK Ellenőrző Bizottságának tagja lett dr. Holló István (egyéni vállalkozó), Uti Csaba (Trans Person ec.) és Mátrai Géza. Az Etikai Bizottság tagjává választották Szántó Lászlót (Axis Bentonit Kft.), Harmati Juditot (Eger-Park Hotel Kft.), Hossó Antalt (Hossó ABC Kft.), Angeli László Gábort (MátraCOMP), Bányainé Micski Mariannát (Top Star Kft.), Oláh Zoltán (Ok-tat 60 Kft.), Opra-Bódi Sándort (Minaret Hotel Kft.), Hám László Györgyöt (Lernigo Kft.), és Montvai Katalint (egyéni vállalkozó). Az országos küldöttek az elnökön és alelnökökön túl Lados Tibor (Mátrai Erőmű Zrt.), Tóth Sándor György (Pikopack Zrt.), Károlyfi Ferenc Józsefné (Robert Bosch Elektronikai Kft.) és Zsámba Péter (Coop Lőrinci Zrt.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában