egészségügy

2020.09.23. 11:31

Több mint hetvenmilliós fejlesztés valósult meg az egri kórházban

Több mint 50 millió forint értékben korszerű műszereket kapott a Markhot Ferenc Kórház Urológiai osztálya és Központi Műtője az Aktív fekvőbeteg ellátás forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével elnevezésű pályázati program keretében. Korszerű kézi műszerek (bipoláris rezektoszkópok, ureterorenoszkóp, flexibilis cisztoszkópok, illetve endoszkópos (endovíziós) rendszer segítik az orvosok munkáját a gyógyításban.

HEOL

Markhot Ferenc Kórház. Az időközben visszavont igazgatói tiltólista sértette a volt dolgozók jogait, veszélyeztette a jogbiztonságot. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON

Fotó: Heves Megyei Hírlap

A műszerfejlesztéssel párhuzamosan a kórház saját forrásból és kivitelezéssel újítja föl az urológiai szakrendelők helyiségeit. A közel 70 négyzetméteren négy urológiai szakrendelő újul meg – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet, az intézmény sajtóreferense.

Közlése szerint jelenleg a felújítási munkálatok több mint fele már elkészült. A helyiségek új kerámia padlót és falburkolatot kapnak, korszerű LED világító testeket építenek be. Az urológiai szakrendelőkben több, funkcionális helyiség is szolgálja a betegek és a dolgozók kényelmét. A szakrendelők új bútorzatot is kapnak. A fejlesztést a kórház saját forrásból, mintegy 20 millió Ft felhasználásával és saját szakembereivel, a Műszaki Igazgatóság munkatársainak segítségével valósítja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában