folyadék

2020.09.16. 19:06

Újra megjelent a rossz szagú, kék szennyeződés az Eger patakban

A folyadék kellemetlen szagú, de nem mérgező hatású, így aggodalomra nem adhat okot.

Sz. K.

Az Egerpatak

A korábbi évekhez hasonlóan idén ősszel is megjelent az Eger-patakban egy kékes, szürkés színű folyadék, amely az Eger és környékbeli borászatok hordótisztításának, illetve borászati technológiájának a következménye – tájékoztatta a Heolt Szalay Andrea, önkormányzati sajtóreferens.

Hírül adta, hogy a borászok ezen tisztítási technológiájának melléktermékeként keletkező kékes színű folyadék – a szennyvízelvezető csatornák helyett – a csapadékvíz elvezető rendszeren keresztül az Eger-patakba folyik. Bár szerves anyag lévén kellemetlen szagú, de nem mérgező hatású, így aggodalomra nem adhat okot. Azonban a probléma megszüntetése érdekében az önkormányzat egyeztet az illetékes hatóságokkal és ezzel együtt fokozza a kritikus csapadékvíz beömlők ellenőrzését.

Hozzátette, mindemellett kérnek minden érintettet, hogy figyeljenek oda, hogy tevékenységükkel ne szennyezzék a környezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában