beharangozó

2020.09.05. 07:00

Vadászíjászok lepik el a Szalajka-völgyet

Már az elmúlt esztendőben is nagy közönségsikert aratott a Heves Megyei Vadászíjász Nap.

S. S.

Látványos bemutató lesz a hétvégén Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lenart Marton

A rendezvényt akkor is, mint most is, az Egy a természettel vadászati és természeti világkiállítás Magyarország 2021 előkészületének részeként tartották, illetve tartják meg.

Kovács István János, a Magyar Országos Vadászkamara (MOVK) Heves Megyei Szervezetének a titkára a Hírlapnak elmondta: a közelmúltban vált véglegessé, hogy az idén is meg tudják rendezni a Szalajka-völgyben a vadászíjász napot. Az elmúlt évi eseménytől annyiban térnek el, hogy a szeptember 5-én, azaz ma reggel kilenc órakor kezdődő egész napos eseményen versenyt nem szerveznek, csupán az érdeklődők számára lesznek bemutatók.

Látványos bemutató lesz a hétvégén Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A programok a rendezvény megnyitását követően délelőtt fél tíztől lesznek. Egyebek között vadászíjász, hagyományőrző íjászat bemutató sátorban várják az érdeklődőket. Találkozhatnak a Szalajka-völgybe kilátogatók solymásszal, vadászkutyásokkal, de betérhetnek a Magyar Honvédség bemutató sátrába is.

Ott lesz a helyszínen természetesen az MOVK Heves megyei Területi Szervezetének a bemutató sátra is. A rendezvényt 17 órakor zárják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában