felújítás

2020.10.20. 13:12

Forgalmas útszakaszok újulnak meg Füzesabonyban

Az elmúlt heti füzesabonyi képviselő-testület ülésén döntöttek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel történő együttműködésről.

S. S.

A testületi ülést az alpolgármester vezette

Forrás: Fuzeshirek.hu

Nemcsak rendkívüli, de a megszokottól abban is eltérő ülést tartott a füzesabonyi képviselő-testület az elmúlt héten, hogy Nagy Csaba polgármester – karantén miatt – nem vehetett részt a munkában. Az ülést vezető Molnár Richárd alpolgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy egyetlen napirendet tárgyaltak: elfogadták a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közös beruházással történő nagy felületű burkolatfelújításra vonatkozó előterjesztést.

A testületi ülést az alpolgármester vezette Fotó: Fuzeshirek.hu

Az ülést vezető alpolgármester elmondta: három alkalommal volt eddig hasonló együttműködés a közútkezelővel a városon belüli állami utak felújítására. A konstrukcióban a Magyar Közút biztosítja az aszfaltot, az önkormányzat pedig a kivitelezési munkálatokat finanszírozza. Most két, a legforgalmasabbak közé tartozó útszakaszon, az északi városrészen a vasúti átjárótól a 3-as főútig 850 méter hosszon, illetve a vasúti felüljáró kábelposta kereszteződéstől a Herbária út kereszteződésig 740 méteren lesz felújítás. A közút 1360 tonna aszfaltot biztosít, s a város fizeti a kivitelezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában