értekezlet

2020.10.07. 12:08

Szakképzési konferenciát tart a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az átalakuló szakképzésről értekeznek, Heves megye munkaerő-piaci helyzetéről is szó esik.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

Tanévnyitó szakképzési konferenciát tart a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) a duális képzésről és felnőttképzésről szerdán a Hotel Eger&Parkban. Az eseményen – a szakképzésben érdekelt intézmények és vállalkozások bevonásásval – az átalakuló szakképzési rendszert és a vállalkozások szerepét járják körül az átalakuló duális gyakorlati képzésben.

Vitkóczi Marianna, HKIK oktatási irodavezetője köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, s elmondta: a konferencia online is követhető a kamara Facebook oldalán, ahol vissza is nézhető a későbbiekben.

Heves megye gazdaságáról és munkaerőpiaci igényeiről beszél File Sándor, a HKIK főtitkára. Kiemeli, hogy a járvány okozta visszaesés egy hosszú felívelő szakaszban találta megyénket.

– Éppen azokat a nagy ágazatokat sújtotta leginkább, melyek a gazdaságunk motorjai. Arra a pontra, ahol a járvány kitörésekor jártunk, várhatóan 2021 és 2022 fordulóján érkezünk vissza – fogalmaz.

Később Dr. Klész Tibor, a KHIK duális képzési osztályvezetője az átalakuló szakképzési rendszer, az új törvény alapján a duális gyakorlati képzés szerepéről és jelenlegi lehetőségeiről szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában