fejlesztés

2020.11.09. 16:50

Megújul a Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

HEOL

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 0,8 kilométeren újul meg az 2132-es jelű út. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe. A projekt a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósul meg – tájékoztatta portálunkat hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A program keretében Heves megyében az 2132-es jelű Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út 0,8 kilométeres szakaszán a kivitelezési munkák folyamatban vannak. A projektet a társaság 86,89 forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg.A Nagykökényes-Zagyvaszántó összekötő út 0+040 és 0+840 kilométerszelvények közötti 0,8 kilométeres szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, új kiegyenlítő aszfaltréteg és új kopóréteg terítéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról. Megújul a Nagykökényesi Bér-patak híd, továbbá a teljes szakaszon kitisztítják az árkokat, átereszeket, valamint új padkát építenek és új burkolati jeleket festenek fel.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Heves megyében mintegy 24,5 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában