szeméthegyek

2020.11.05. 19:36

Nem kellett volna még kirakni a szemetet az egri Kallómalom utcában

Használt wc csésze, megunt ruhadarabok és bútorok alkották az óriási szemétkupacot a Kallómalom 3-13 társasházak előtt.

Sz. M. L.

2020.11.03. Eger - Egy hete áll a szemét az egri Kallómalom 3-13 társasház előtt - HMH - NR - Nemes Róbert

Fotó: Nemes Robert

– A Kallómalom 3-13 társasház előtt egy hete áll hegyekben a szemét és a hulladék. A múlt hét csütörtökre meghirdetett hulladékszállítást –ami a lépcsőházakban ki is volt plakátolva – nem végezték el. Viszont a hirdetményeket időközben már eltávolították – magyarázza a történteket egy környéken lakó olvasónk. Kérdése, hogy ki fogja elszállítani a társasházi lépcsőház előtti területet teljes egészében elfoglaló szeméthalmot. Kérdés továbbá az is, hogy miért nem történt meg ez a kijelölt időpontban.

Megkérdeztük minderről az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetését, akik arról tájékoztattak, hogy társaságuk a társasházat kezelő lakásszövetkezet megrendelése alapján végzett lomtalanítást.

– Cégünk a begyűjtött kommunális valamint a lom hulladékot normál esetben az Egerben található átrakóállomásra szállítja és ott adja át további kezelésre a közszolgáltatónak. A Társasház konténeres lomtalanítást igényelt, és társaságunk a konténer kihelyezését 11.02-re hétfőre jelezte vissza. Ám ez az adott napon nem történt meg, mivel az NHSZ Észak-Kom Nonprofit Kft. által üzemeltetett egri átrakó állomás meghibásodott. Így minden Egerben keletkező kommunális hulladékot jelenleg is a hejőpapi lerakóig kell szállítanunk konténeres és kukás tehergépjárművekkel.

Napokig hatalmas halomban állt a hulladék Egerben Fotó: Nemes Róbert

Az érintett lakásszövetkezet felé hétfőn jeleztük a problémát valamint a hulladék elszállításában várható csúszást, ennek ellenére megkezdték a kipakolást – írták válaszukban.

– Kérjük a helyieket, hogy a jövőben ne kezdjék meg a lomok kihelyezését, amíg a konténerek nem érkeznek meg. A lomot egyébként szerdán elszállították, a két napos késésért elnézésüket kérjük – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában