forgalom

2020.11.25. 14:06

Több egri utcában is változik a forgalmi rend

A forgalmirend-változás célja egy élhetőbb lakókörnyezet kialakítása a Breznai Imre, a Puky Miklós és a Keglevich Miklós utcákban.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az egri önkormányzathoz évek óta sok lakossági bejelentés érkezik a Breznai Imre, a Puky Miklós és a Keglevich Miklós utcákból a rendkívül nagy átmenő forgalom, illetve a gépjárművek gyorshajtása miatt, mely a területen balesetveszélyt, jelentős zajhatást és nagyobb porszennyezettséget okoz – tájékoztatta portálunkat Szalay Andrea, az egri önkormányzat sajtóreferense.

Mint azt írta, a probléma megoldása érdekében 2018-ban a Városüzemeltetési Iroda tanulmányt végeztetett a Breznai Imre, a Puky Miklós és a Keglevich Miklós utcai forgalomkorlátozásra vonatkozóan, mely azt tartalmazza, hogy főként a reggeli órákban az utca forgalmát nagyjából 85 százalékban az áthajtó forgalom veszi igénybe, s közel ugyanilyen magas szám jelentkezik a délutáni órákban a Keglevich Miklós utcában is. Az idén Sós Tamás Tanácsnok vezetésével a lakossági fórumon a jelenlévők többsége jóváhagyta az új forgalmi rend bevezetését, mely az alábbiakat tartalmazza:

  • A Breznai Imre utca továbbra is egyirányú marad, de az utca déli szakaszán a forgalmi irány megfordul, tehát az utca két vége felől az utca közepe felé lehet közlekedni, s kihajtani a Breznai u. 23. és 25. szám közötti „kis-köz”-nél lehet.
  • A Puky Miklós utcában a forgalmi irányok változatlanok, azonban az utca közepén, a Puky Miklós u. 14. szám előtt az utcát lezárják, tehát az utca déli részén dél felől északra felé lehet közlekedni, míg az északi felén továbbra is kétirányú marad a forgalom.
  • A Keglevich Miklós utcában a forgalmi irány változatlan lesz.
  • A teljes területet bevonják a lakó-pihenő övezetbe.
  • A közlemény szerint a beavatkozással le lehet csökkenteni a Breznai Imre utca, illetve teljesen meg lehet szüntetni a Keglevich Miklós utca átmenő forgalmát. A beavatkozás előnye a biztonságosabb közlekedés és környezet, a kisebb forgalom, a csökkentett zajhatás és porszennyezettség, amiknek eredménye egy élhetőbb lakókörnyezet. A forgalmi rend megváltoztatása a közlekedők és az ott élő lakosság részéről is megszokást igényel, így a tervek szerint az rendet 2020. december 1-én vezetik be, és a tapasztalatokat figyelembe véve egy év múlva vizsgálják felül.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában