sajtótájékoztató

2020.11.17. 08:47

Újabb levél lesz a gyöngyösi iskola ügyében

Sajtótájékoztatót tartott Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője a helyi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola ügyében.

HEOL

Az intézmény elöregedett fűtési rendszere október közepén meghibásodott, Alácsné Kapás Katalin intézményvezetőnek egyhetes rendkívüli igazgatói szünetet kellett elrendelnie. Dudás Róbert emellett arról is tájékoztatott, hogy az épület egyes részei balesetveszélyesek, mert a tető beázása miatt a lépcsőházakban hullik a vakolat. A képviselő a szakminisztériumnak írt levélben és parlamenti felszólalásban is felhívta a figyelmet az áldatlan állapotokra.

– Az elmúlt hétvégén Rétvári Bence államtitkártól kapott válasszal nem értek egyet – emelte ki Dudás Róbert. – Nem kérdőjelezem meg a jogalkotó jóindulatát, amit az elmúlt években az iskola számára nyújtott negyven milliós támogatás is mutat. Ez azonban kevés. Ne várjuk meg, amíg újra leáll a fűtés, vagy baleset történik. Nem felelősöket keresek, hanem a megoldást. Sajnos, egyelőre az államtitkár úrral az álláspontjaink messze állnak egymástól.

Dudás Róbert szerint a vidék problémái Budapestről nem ismerhetők fel. Ezért haladéktalanul újabb levélben, és a hétfői parlamenti ülésen Rétvári Bencéhez intézett kérdésben sürget lépéseket. A képviselő azt szeretné, ha a minisztérium és az illetékes tankerület igazgatója a helyszínen tájékozódna a szükséges tennivalókról, hiszen közel ötszáz gyermek biztonságos épületben történő oktatásáról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában