művészet

2020.12.01. 14:13

Lezárult a Kepes Intézet úttörő projektje

A foglalkozásokat és az interaktív kiállításokat minden bevont korcsoport nagyon élvezte.

Sz. M. L.

Fotó: Daniel Beran

– Ezennel lezárult egy sikeres projekt, amely igazán hiánypótló és úttörő megoldásokra használta fel az elnyert támogatást – mondta Minczér Gábor alpolgármester a Kiterjesztett valóság testközelben Kepes György művészetfilozófiáján keresztül című projekt záróeseményén.

Pataki Zsuzsa a projekt szakmai vezetője ismertette, hogy az alapítvány Komplex Kultúrakutatásért CLLD projektjének célja alapvetően a kultúra, a tudomány és a művészet legújabb lehetőségeinek megvalósítása és bemutatása, Eger kulturális vonzerejének növelése, és a Kepes Intézetben lévő gyűjtemény megismertetése volt. Minderre közel 38 millió forintot nyert el a szervezet.

– Az okos mobileszközök és a virtuális valóság segítségével a Dávid szobrot életnagyságban látni nem hétköznapi és igazán különleges élmény – tette hozzá.

Bulla Márta szakmai megvalósításban résztvevő munkatárs elmondta, hogy mindennek a művészetpedagógiai sikere is megkérdőjelezhetetlen, hiszen a vírushelyzet ellenére teljesítették az elvárt látogatószámot, mindössze pár hónap nyitvatartás alatt. A foglalkozásokat és az interaktív kiállításokat minden bevont korcsoport nagyon élvezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában