időjárás

2020.12.28. 12:46

Széllökések miatt adtak ki figyelmeztetést Heves megyére

Akár a 70 kilométer/órát is meghaladhatják a széllökések szűkebb hazánkban.

Heol

Forrás: Shutterstock

Elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Heves megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint írják: szűkebb hazánkban hétfőn és kedden a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Fotó: met.hu

Hétfőn eleinte még inkább csak a Kisalföldön, Dunántúli-középhegységben, később a délutáni, kora esti óráktól általában a Dunántúlon, illetve az Alföld középső és déli részein több helyen viharossá (60-75 kilométer/óra, néhol 75-85 kilométer/óra) fokozódik a déli szél.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Egyre jobban erősödik 💪🌬...

Akik megnézték tegnapi kisfilmünket, már tudják honnan fúj a szél, de ha esetleg lemaradtál...

Késő este, éjszaka a viharos déli szél súlypontja fokozatosan az ország középső, majd keleti tájaira helyeződik. Az átvonuló fronthoz társuló záporos csapadékgócokban lokálisan szintén előfordulhatnak 80-85 kilométer/órát elérő szélrohamok is. A front kelet felé kedd reggel elhagyja térségünk és átmenetileg veszít erejéből a szél. Kedden napközben a délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elsősorban a Kisalföldön, Bakonyban érhetik el a 65-70 kilométer/órát, majd ott is csillapodik a légmozgás.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Jó hétfő reggelt kívánunk! 🙂

Erős melegfront, még erősebb széllel, este esővel. Ez a mai kínálat. Ha maradt is nyoma a tegnapi hónak, az ma eltűnik, az erős-viharos délies széllel ismét enyhe levegő érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában