beszerzés

2021.01.19. 11:05

Elektromos buszok: Eger nem zárkózik el a pályázattól

A Zöld Busz Mintaprojektben a huszonötezernél nagyobb lakosú városoknak, így az egri önkormányzatnak is lehetősége lenne pályázni elektromos buszokra, melyekkel lecserélhetnék a helyi járatú buszok egy részét.

G. Zs.

Pár buszra ráférne a pihenő

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az egri Fidesz-frakció azt állítja, hogy a városvezetés nem kér az elektromos meghajtású buszokból.

– Mirkóczki Ádám polgármester vállalta a kampányban, hogy a régi buszokat elektromosra cseréli. Most itt a lehetőség, más városok élnek is ezzel. Az egri önkormányzat szándékosan nem pályázik, amit írásban azzal indokoltak, hogy szerintük Egerben a domborzati viszonyok miatt nem lehet gazdaságosan üzemeltetni az elektromos buszokat, ehelyett inkább dízel buszokat kéne vásárolnia a városnak – fogalmazott lapunk kérdésére Oroján Sándor, az egri Fidesz-frakció vezetője.

Pár buszra ráférne a pihenő Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Minczér Gábor alpolgármester azonban elmondta, hogy a polgármesterrel és Németh Tamással, a Volánbusz Zrt. helyi közszolgáltatás vezetőjével személyesen egyeztettek, és hatástanulmány készül arról, hogy ezeknek a buszoknak egri forgalomba állítása milyen gazdasági és üzemeltetési hatással lenne mind a városra, mind a Volánbuszra nézve, milyen fokon csökkenthetné a környezeti terhelést.

– Ha a tanulmány alapján megállapított költségvetési fedezetet biztosítani tudjuk, a pályázatot benyújtjuk – mondta Minczér Gábor. Hozzátette azt is, hogy Mirkóczki Ádám a pályázattal kapcsolatban Palkovics Lászlóval, az innovációs és technológiai miniszterrel is tárgyalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában