bejelentés

2021.01.30. 11:30

Hatvan is fontos helyszíne lesz a vadászati világkiállításnak

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban írták alá a szándéknyilatkozatot, aminek alapján márciustól minden vadász ingyenesen megkapja a Nimród Vadászújság hírlevelét. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes bejelentette azt is, hogy az őszre tervezett vadászati világkiállítást „mindenképpen” megtartják.

Tari Ottó

Kovács Zoltán (balról), Semjén Zsolt és dr. Jámbor László Hatvanban Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumban jelentette be hétfőn, hogy az Országos Magyar Vadászkamara idén márciusától csaknem 65 ezer vadászjeggyel rendelkező számára ingyenesen eljuttatja a Nimród újsággal közösen készített hírlevelét.

Az ezt rögzítő együttműködési szándéknyilatkozatot Kovács Zoltán, a vadászati és természeti világkiállítás kormánybiztosa, a Nimród főszerkesztője és dr. Jámbor László, az említett kamara elnöke írta alá. A helyszínre azért esett a választás, mert a Grassalkovich-kastélyban lévő múzeum lesz az Egy a Természettel elnevezésű világkiállítás egyik fő helyszíne.

Az eseményen Semjén Zsolt bejelentette azt is, hogy az idén szeptember 25. és október 14. között tervezett vadászati világkiállítást – a szeptember 5-étől 12-éig tartó időpontra kitűzött eucharisztikus világkongresszussal egyetemben – mindenképpen megtartják. A szakemberek reményei szerint addigra a koronavírus-járvány miatti korlátozások véget érnek, s mindkét esemény jelentősen hozzájárulhat Magyarország turizmusának sikeres újraindításához.

A természetet bemutató világkiállítás céljai között a kezdetektől hangsúlyos szerepet kapott az idegenforgalom erősítése.

A rangos esemény kiemelt helyszíne Budapest lesz. Az Állat- és Növénykert már az 1971-es világkiállítás sorár is fontos színtér volt. A régi Vidámpark helyén felépülő Pannon Parkban már készül a biodóm, ahol a Kárpát-medence élővilágát, jellegzetes állatfajait bemutató kifutók is várják a látogatókat. A fővárosban mindemellett a Városligetben, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban, a Műcsarnokban, a Művészetek Palotájában, a Magyar Állami Operaházban és a Zeneakadémián is lesznek kulturális, illetve szakmai események.

A vidéki helyszínek között szerepel Keszthely, Vásárosnamény, továbbá – mint már említettük – Hatvan is.

Kovács Zoltán (balról), Semjén Zsolt és dr. Jámbor László Hatvanban
Fotó: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A megyénkbeli város Grassalkovich-kastélyában működő vadászati múzeum már 2014 óta várja modern, interaktív elemekkel tarkított programjaival a vadvilág és a természet kincsei iránt érdeklődőket.

Az őszi világkiállítás hivatalos ismertetője szerint a helyi szakemberek különféle állandó kiállítások sorával mutatják be ott a vadászat történelmi és kulturális vonatkozásait, a halászat és horgászat fejlődését, illetve a Kárpát-medence jellegzetes élőhelyeit valamint vadfajait. Emellett megismerhetik majd az érdeklődők jeles vadászíróink munkásságát, különös tekintettel az intézmény névadójára, Széchenyi Zsigmondra.

A világeseményre készülve a hatvani múzeum tárlatait még inkább aktualizálják a modern igények szerint. Az impozáns helyszín pedig több vadgazdálkodással kapcsolatos szakmai konferenciának is otthonául szolgál majd.

Az aktualitásokról is beszámolnak

Hatvanban, az Országos Magyar Vadászkamara új székhelyén nem csak az hangzott el, hogy márciustól ingyenesen jut hozzá a vadászkamara hírleveléhez a szakemberek széles köre.

A kiadványról bővebb információkkal is szolgáltak. Hangsúlyozták, a lap a vadgazdálkodás mellett az ősszel Magyarországon rendezendő vadászati világkiállítás aktualitásairól is tájékoztatja az olvasókat.

Kovács Zoltán a Nimród főszerkesztőjeként a tájékoztatón többek között elmondta: az elmúlt egy év során átalakították az ismert vadászújságot. Mégpedig annak szellemében, hogy a kiadvány struktúrájában, tartalmában, üzeneteiben és a jövőképében is egyaránt a magyar vadásztársadalom megújulásának és újrapozicionálásának egyaránt fontos eszköze legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában