elismerések

2021.01.07. 18:51

Idén is átadták az Eger Csillagai díjakat (képgalériával)

Az eredményhirdető és díjátadó gálát január hetedikén, csütörtökön tartották meg a Líceum kápolnájában.

S. S.

2021.01.07 - Baráth Zoltán, a Babszem Jankó Gyermekszínház színésze és művészeti vezetője, a Gárdonyi Géza Színház színművésze, 2021.01.07 - Dr. Murányi Zoltán Egyetemi tanár, a Varázstorony munkatársa, Ötvös Imre, az Egertej Kft. ügyvezető igazgatója, Majoros Tamás, Fotográfus , és a Legényes Zenekar - Átadták a 2020-as év Eger Csillagai kitüntetéseket - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap - Átadták a 2020-as év Eger Csillagai kitüntetéseket - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Líceum kápolnájában rendezte meg az Egri Lokálpatrióta Egylet az Eger Csillagai 2020 díjátadó gálát. Öt kategória 15 jelöltjére lehetett szavazni. Habis László, az ELE elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy valamennyi szegmensben közelítette a hétezret a voksok száma. Ez az aktivitás szerinte a közösségeknek, a civil szervezeteknek a város élhetőségéért érzett felelősségét, tenni akarását is kifejezi.

Az ünnepi köszöntőt követően az Eger Csillaga 2020-díj átadását konferálta fel öt kategóriában Pócsik Attila, az Eszterházy Károly Egyetem sajtószóvivője. Az elismeréseket az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke, Habis László adta át, elsőként a gazdasági társaságok közül az Egertej Kft-nek. A cég képviseletében Ötvös Imre ügyvezető igazgató mutatta be az 1993-ban alakult gazdasági társaságot.

Intézmény kategóriában az Eszterházy Károly Egyetem, Varázstorony nyert. A díjat dr. Murányi Zoltán, a Varázstorony igazgatója köszönte meg. Harmadik díjazottként Baráth Zoltán, a Babszem Jankó Gyermekszínház vezetője mondott köszönetet azért, hogy szervezetek közt a társulatnak ítélték az elismerést. A gyermekszínház lassan harminc éves múltra tekint vissza.

A magánszemélyek közül Majoros Tamás fotográfusra voksoltak a legtöbben. Az Egri Fuji Foto Centrum vezetője tíz éven keresztül a Hírlap fotóriportereként is dolgozott. Számos Egerről készült könyv, kiadvány fotóanyagát készítette. A fiatalok kategóriájában a Legényes zenekaré lett a díj. Tagjai az egri Farkas Ferenc Zeneiskolában tanulják a hagyományos magyar népzenét ifj. Gelencsér János Junior Príma-díjas népzenetanártól. A zenekar 2018-ban alakult, tagjai: Lisztóczki Levente Máté (hegedű), Pozsonyi Balázs (brácsa), Balog Ábel (nagybőgő), Nagy Gergő (cimbalom) és Kása Kolos (hegedű).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában