időjárás

2021.01.24. 11:26

Napsütés, hóesés, viharos szél – mutatjuk, mire számíts a jövő héten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változatos időjárás várható a jövő héten.

Heol

Forrás: Shutterstock

Hétfőn nyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, az Észak-Alföld kivételével legalább pár órára mindenhol kisüt a nap. A déli óráktól délnyugat felől ismét egyre több helyütt beborul az ég. Napközben az északkeleti megyékben is gyorsan megszűnik a havas eső, havazás. Este a déli határszélen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Kedden borult lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a legtöbb helyen erősen felhős marad az ég. Néhol előfordulhat havazás. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Bakonyban helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Szerdán felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, elszórtan hózáporokkal. Az északnyugati szél időnként megerősödik, ami hordhatja a havat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -2 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön közepesen felhős idő valószínű, majd a nap második felében nyugat felől beborul az ég. Reggel csak egy-egy helyen lehet kisebb havazás, majd az esti óráktól nyugat felől újra havazni kezd. Ezt később havas eső, eső válthatja fel, de az átmeneti zónában néhol ónos eső sem kizárt. Helyenként megerősödik az északnyugati, majd délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -2 fok között valószínű, de a havas, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Pénteken kezdetben borult lesz az ég, majd felszakadozik, csökken a felhőzet. Több helyen valószínű csapadék: északkeleten inkább hó, másutt eső, havas eső valószínű, de az átmeneti zónában ónos eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +9 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában