időjárás

2021.01.02. 08:13

Napsütéssel, majd köddel és esővel érkezik az év első hétvégéje

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint változatos időjárásra számíthatunk a hétvégén: a napsütés mellett ködre és esőre is számíthatunk.

Heol

Forrás: Shutterstock

Szombaton a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól több helyen eleredhet az eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, északon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Szép szombatot! 🌥

Ma a tegnapinál már felhősebb időben lesz részünk, több (főként szűrt) napsütésre délkelet felé...

Vasárnap kora délutánig erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé, keleten helyenként eső, záporeső is várható, majd dél felől vékonyodik, nagyobb területen fel is szakadozhat a felhőzet, és szűnik a csapadék. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, sőt az Alföld déli és keleti részén 10, 11 fok is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában