egészségügyi beruházás

2021.01.20. 16:56

Pszichiátriai gondozó épülhet Gyöngyösön

A munkaterület átvételét követően megkezdődtek a bontási munkák a Bugát Pál Kórház egykori irattári épületén.

B. K.

Elkezdődött az egykori irattár bontása

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az intézmény sikeresen pályázott az EFOP keretére, melynek révén új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épülhet a kórház területén.A projekt célja a pszichiátriai és addiktológiai szakellátás minőségének, hatékonyságának és az ellátáshoz való hozzáférésnek a javítása, és ezáltal a lakosság mentális egészségi állapotának fejlesztése.

Elkezdődött az egykori irattár bontása Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Ez a cél a kor szakmai elvárásának megfelelő pszichiátriai ellátás lakosság közelivé tételével valósítható meg, mert csak ez az modell biztosítja a lakosság egyenlő hozzáférését a pszichiátriai szolgáltatásokhoz, s a betegek költséghatékony gondozását.

A projekt konzorciumi keretek között valósul meg. A konzorciumvezető az Országos Kórház Főigazgatóság (OKFŐ). Az új gondozó bruttó 262,89 millió forintból valósulhat meg. A tervek szerint 2021 negyedik negyedévére készülhet el a több mint 310 négyzetméteres, új épület, kiváló feltéteket teremtve a gyógyító munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában