Korszerűbb iskolák

2021.01.19. 11:32

Számos beruházás veszi kezdetét idén is az egri tankerületben

Az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornatermének tetőzetén túl több intézményben is munkálatok zajlanak, tudtuk meg Ballagó Zoltántól, az Egri Tankerületi Központ igazgatójától.

Sz. M. L.

Az egri Hunyadi iskola is korszerűbb lesz

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Jelenleg öt feladatellátási helyen végzünk nagyobb felújításokat, amelyek közel 1400 tanulót érintenek – mondta el Ballagó Zoltán. – A Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola régi épületszárnyán a teljes tetőzetet cseréljük több mint 31 millió forintból. Az Egri Dobó István Gimnázium tornatermi öltözőinek és vizesblokkjait újítjuk fel közel 16 millió forintért. A Tarnaörsi Általános Iskola kazánjait 12,5 millió forintból, a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola kazánjait 11,5 millió forintból cseréljük. A Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola feldebrői telephelyén a lapostető újul meg 9,5 millió forintból – részletezte a tankerület vezetője.

Az egri Hunyadi iskola is korszerűbb lesz Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

2021-ben a Magyar Falu Program segítségével több iskolában is korszerűsítésbe kezdenek. Az Erdőteleki Mikszáth Kálmán Általános Iskola villamos hálózatát újítják meg 15 millió forintból, a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskolában pedig a fűtést, 50 millió forintból.

– Szintén 50 millió forintból a teljes tetőzetet felújítjuk a Szihalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A Mezőtárkányi Általános Iskola energetikai korszerűsítését 25 millió forintból, valamint a Kerecsendi Magyary Károly Általános Iskola tornatermének tetőfelújítását 50 millió forintból végezzük el. Az említett beruházások közel ezer tanuló számára biztosítanak korszerűbb oktatási feltételeket – tette hozzá Ballagó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában