robbanás

2021.02.01. 11:28

Jogcím hiányában nem tudják kitakarítani a felrobbant gyöngyösi lakást

Dr. Végh Attila, a körzet önkormányzati képviselője beszélt portálunknak a Verseny utcai lakás jelenlegi állapotáról.

Sz. Sz. I.

A felrobbant lakás ügyében még nincs megoldás

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Továbbra sincs kitakarítva, és bűzlik Gyöngyösön az a lakás a Verseny utcai társasházban, ahol a gázrobbanásban meghalt a tulajdonos, erről tájékoztatta portálunkat dr. Végh Attila, a körzet önkormányzati képviselője.

Elmondása szerint a legnagyobb probléma, hogy még senki sem fogadta el a tönkrement lakást örökségként. Az örökös feladata a takarítás, de nem tudni, mikor történhet meg, mert nyilvánvaló, hogy mind a társasház a helyreállítás költségeit, mind a biztosító a károsult biztosítottaknak kifizetett összeget az örökösre fogja terhelni, hiszen szándékos károkozásról van szó. Az örökség elfogadására pedig senkit sem lehet kényszeríteni.

– Az önkormányzat, a társasház nem tudja kitakarítani – részletezte dr. Végh Attila –, mert az idegen tulajdonú ingatlanba nincs jogcíme belépni. Ügyvédként magam is keresem a megoldást, mert ez az állapot tarthatatlan. A lakók levelet írtak a tiszti orvosi szolgálatnak, ahol megígérték, hogy utánanéznek, ilyen esetben közegészségügyi szempontok alapján milyen megoldás lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában