tisztelgés

2021.02.19. 18:28

Koszorúzással ünnepelték a magyar ápolók napját Gyöngyösön

A magyar ápolók munkájának elismeréseként, valamint nemzeti identitásának erősítése érdekében Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolók példaképének születésnapját, február 19-ét – a Magyar Országgyűlés 2014-ben közjogi elismerésével megerősítve – a magyar ápolók ünnepévé tette.

Heol

2021 02 19 Az ápolók napja alkalmából megkoszorúzták Kossuth Zsuzsanna emléktábláját a Bugát Pál Kórházban - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Ebből az alkalomból a Magyar Ápolók Egyesülete Heves megyei vezetése nevében Bazsó Judit elnök köszöntött minden ápolót, aki munkáját a betegágyak mellett, a rendelőben, a műtőben, a diagnosztika területén tudása legjavát adva végzi nap, mint nap. A nehézségek ellenére is kitart hivatása mellett, elkötelezett a szakmája iránt, és példát mutat a betegek tiszteletében, ápolásukban, méltóságuk megőrzésében – tájékoztatta portálunkat Bokros T. Mária, a gyöngyösi Bugát Pál kommunikációs munkatársa.

- Kívánom, hogy egészségünket megőrizve tudjuk végezni munkánkat, tartalmasan élni a mindennapokat. Őrizzük meg képességünket a jóra. A lelkekben képességeket kell rakni, hogyan kell a szívben igaznak maradni, aki másokért képes, tud tenni, az a jövőnek fog hasznos dolgot vetni. Munkánk, kitartásunk, hivatásszeretetünk adjon erőt a nehézségek legyőzésében. Továbbra is adjunk gyógyírt a szenvedőnek, reményt a gyógyulni vágyónak, megnyugvást az örökre távozónak – mondta Bazsó Judit.

A közlemény szerint február 19-én, a pandémiás szabályok betartásával a Bugát Pál Kórházban, szűk körben a kórház vezetése, a MESZK Helyi Szervezete és a MÁE részvételével koszorúzást tartott a Kossuth Zsuzsanna emlékfalnál, tisztelegve a példakép munkássága előtt.

Weisz Péter, főigazgató így fogalmazott:

- Önök azok, akik a gyógyító munka alappillérei ebben az intézményben is, és Önök azok, akik hűen képviselik Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségét. Azt az örökséget, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű. Minden alkalommal hangot adok azon meggyőződésemnek, hogy a Bugát Pál Kórházban mind szakmailag, mind emberileg kiváló szakdolgozói csapat dolgozik, amire, mint vezető nagyon büszke vagyok, és akikre a betegek mindig számíthatnak. A kórház vezetése nevében külön köszönöm az elmúlt egy év példa nélküli és kihívásokkal teli időszak alatt nyújtott áldozatos, emberfeletti és kitartó munkájukat– tette hozzá a főigazgató.

Február 19-én, a Magyar Ápolók Napján Gyöngyös polgárait arra kérték, este 20 órakor az ablakaikban, erkélyeiken mécsest, gyertyát, csillagszórót gyújtsanak, így üzenve az egészségügyben dolgozóknak: Köszönjük!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában