tesztelés

2021.02.11. 17:15

Nyerészkedés gyanúja lengi be az újabb zavaros tesztügyet Gyöngyösön

Az eredetileg ígért Edinburgh Genetics tesztjét 5700 forintért is kínálja a cég, míg azokat amiket használtak már 4400 forintért adják webshopjukban.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról már beszámoltunk rengeteg kérdés felmerült a gyöngyösi önkormányzat által szervezett önköltséges teszteléssel kapcsolatban. A megbízott ArvaLab – Arvali Kft. ügyvezető igazgatója, Karvalics Attila szerint az ígértnél is még érzékenyebb koronavírus-tesztet használtak Gyöngyösön. Az eredetileg ígért Edinburgh Genetics tesztjét 5700 forintért is kínálja a cég, míg azokat amiket használtak, vagyis az Acro Covid és Influenza teszteket már 4400 forintért adják webshopjukban. Előbbinek az antigén teszt szenzitivitása 98,4 százalék, a specifitása pedig 99,31 százalék. Utóbbi adatai szerint viszont az antigén teszt szenzitivitás csak 97,7 százalék ellenben a specificitás 99,5 százalék.

Karvalics Attila azt mondta azért kellett a város számlájára fizetni a vizsgálatot igénylő helyieknek mert ez szervezés szempontjából egyszerűbb volt. Ugyanakkor tavaly október elején végrehajtás indult a cég ellen, amit csak 2020. november 23-án zártak le. A városi számla pedig ugyanaz amelyre a koronavírus tesztgépre szánt felajánlásokat is várták. Azt állította, hogy mind a 12700 forintot megkapták tesztenként az önkormányzattól, ugyanakkor a városvezetés mindmáig válasz nélkül hagyta kérdéseinket.

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője szerint nyerészkedés gyanúja lengi be az ügyet, s tellett volna ingyenes tesztelésre is a gyöngyösi önkormányzatnak. A Hír Tv-nek kiemelte, hogy milliók gyűltek össze azon a számlán, amire a tesztgép felajánlásait és a tesztek árát is várták. Kévés Tamás (Jobbik) alpolgármester a Gyöngyös Tv-nek azt mondta, hogy meg fogják nézni a szerződést, de ő bízik a cégben. Ugyanakkor a szervezéseben nem vett részt, így nincs pontos ismerete róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában