szakszervezet

2021.02.24. 07:16

Sztrájk Gyöngyösön: szerdán jön az újabb egyeztetés

László Zoltán a munkavállalók érdekképviseletét ellátó Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, az MTI-nek elmondta: követelésük az 1600 fős teljes dolgozói létszámra vonatkozóan egységesen 8 százalékos bérfejlesztés.

Heol

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Mint ahogy arról már írtunk, 2021. február 23-án figyelmeztető sztrájkot tartottak a B. Braun gyöngyösi gyárában. A későbbiekben arról is beszámoltunk, hogy a sztrájk után sem közeledtek az álláspontok a B. Braun és a szakszervezet között.

A megmozdulás után az alelnök, László Zoltán közölte, hogy a fizikai dolgozók kevés kivétellel csatlakoztak a kétórás figyelmeztető sztrájkhoz. A két nappalos műszakban dolgozó fizikai állomány több mint 600 fővel csatlakozott, míg az éjszakás műszak tagjai aláírásukkal hasonló arányban támogatták a kezdeményezést. Az alelnök hangsúlyozta: a gyár dolgozói szükség esetén újabb munkabeszüntetésre is hajlandóak – írja az MTI.

Az alelnök továbbá jelezte: legközelebb szerda délelőtt egyeztetnek a B. Braun képviselőivel, és reményeik szerint ezúttal már szó esik a bérekről is, mert eddig csak a mai figyelmeztető sztrájk lebonyolításának körülményeiről tárgyaltak – fogalmazott. Horn Péter, a B Braun vállalatcsoport vezérigazgatója az MTI megkeresésére elmondta: 2018-ban, 2019-ben és tavaly, átlagosan évi 10 százalékos béremelést hajtottak végre a gyöngyösi üzemben. Ezt az ütemet azonban az idén az koronavírus-járvány miatt jelentősen visszaesett megrendelési állomány miatt nincs lehetőségük fenntartani.

A cég orvosi eszközöket gyárt, túlnyomó részt műtéti, illetve infúziós és transzfúziós felhasználásra, ezek iránt az ilyen jellegű beavatkozások nagy arányú elmaradása, illetve halasztása miatt megcsappant a kereslet – tette hozzá. A vezérigazgató szerint korrekt és tisztességes a cég idei évre szóló ajánlata, amely a fizikai dolgozókra vonatkozóan 2-5,4 százalékos, sávos béremelést és az ösztönzők 9-20 százalékos emelését tartalmazza, míg az adminisztratív állomány számára változatlan alapbér mellett az eddigi egy helyett 2 havi bónuszt tesz elérhetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában