Új beruházási lehetőségekről is beszéltek az egri fórumon

A Heves Megyei Önkormányzat február 9-én online polgármesteri fórumot szervezett, melyen területfejlesztési szakemberek és a térség országgyűlési képviselője is részt vett.

M. H.

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta, hamarosan nyílnak a települések számára fontos pályázati ablakok, amelynek köszönhetően számos fejlesztés megvalósul majd.

Az Eger és térségének polgármesterei számára tartott rendszeres tájékoztatót, fórumot a koronavírus miatt immár harmadik alkalommal rendezték meg videokonferencia formájában. Nyitrai Zsolt a koronavírus helyzettel kapcsolatos aktuális helyzetről adott tájékoztatást, melyben kitért a vakcinabeszerzésre, s a folyamatban lévő oltási kampányra is. Mint mondta, a polgármesterek közvetlen kapcsolatban vannak településeik állampolgáraival, ezért fontos, hogy a lehető legfrissebb, és hiteles információk birtokában legyenek, így szolgálhatják a vírus elleni védekezés ügyét az álhírek és tévhitek elkerülése érdekében.

A fórumon a beruházási lehetőségekről is szóltak. 2021-ben elstartolt a Versenyképes Magyarország Operatív Program is, a pályázati kiírásai a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program utódjaként adnak lehetőséget a települések különböző beruházásaira. Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a Heves Megyei Önkormányzat nem csak pályázati lehetőséget, hanem azok elnyeréséhez, menedzseléséhez illetve elszámolásához is aktív segítséget kínál. Az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft. szakembergárdáját jogászok, projektmenedzserek, műszaki hozzáértők alkotják, akik évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött eddig Eger fejlesztéseit vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában