Covid-teszt hatszoros áron

2021.03.10. 18:45

Csalás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a gyöngyösi önkormányzatnál

Az eljárás a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra került, mivel az elfogultságot szeretné kizárni a rendőrség.

Sz. M. L.

Csalás gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség azután, hogy februárban kiderült, csaknem hatszoros áron kínálta a koronavírus-tesztet Gyöngyös önkormányzata a helyi lakosoknak – tudta meg a PestiSrácok.hu. A tesztek árát ráadásul előzetesen kellett átutalni az embereknek a gyöngyösi önkormányzat bankszámlájára.

Az ügy előzménye, hogy a magát januárban soron kívül beoltató Hiesz György polgármester tavaly novemberben jelentette be: az önkormányzat önköltséges és „kedvezményes” tesztet biztosít a lakosság számára.

Úgy tudjuk, az ügyben Tényi István tett feljelentést a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, amely csalás gyanúja miatt indított nyomozást. Ugyanakkor az eljárás a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra került, mivel az elfogultságot szeretné kizárni a rendőrség. A portál ezt egy birtokukban lévő rendőrségi határozatra hivatkozva írja, melyben az indoklás szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője napi munkakapcsolatban van a feljelentésben érintett gyöngyösi önkormányzattal, illetve a polgármesterrel.

Megkérdeztük a szomszédos megye rendőr-főkapitányságát, hogy valóban nyomoznak-e a fent említett ügyben. Kíváncsiak voltunk arra is, mit tartalmaz a feljelentés, milyen fázisban van jelenleg a nyomozás, várhatóan kiket fognak meghallgatni az ügyben, és valóban a fenti okok miatt került-e az ügy hozzájuk!?

Válaszuk szerint a gazdaságvédelmi osztályukon kisebb kárt okozó csalás vétség elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen van folyamatban büntetőeljárás.

– A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban közölni – nyilatkozta Sipos Andrásné rendőr alezredes, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában