környezetvédelem

2021.03.09. 12:47

Egri óvodák csatlakoztak a Cseppet Sem Programhoz

A Cseppet Sem Program keretében közel húsz helyen lehet ingyen leadni a használt olajat.

Sz. M. L.

Az olaj már jó helyre kerülhet

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Városunk csatlakozott a CseppetSem Programhoz melynek keretében nyolc belvárosi óvodába is kerül használt étolaj és zsiradék gyűjtő tároló – tájékoztatott Minczér Gábor alpolgármester kedd délelőtt a szivárvány Óvoda, Eszterlánc Tagóvodájában. Az intézménybe már megérkezett az egyik tároló, s már használatba is vették.

- A gyűjtési rendszer Eger tizennyolc pontján, óvodákban és bölcsődékben lesz elérhető a BioTrans Kft. jóvoltából. Ezzel megint tettünk egy lépést a környezetvédelem felé, hiszen az olaj rendszerint a szeméttelepekre vagy a csatornákba kerül ahol szennyezi a környezetet, és műszaki problémákat is okoz. A gyűjtőedények telepítése és a szolgáltatás is ingyenes. Sőt, kilónként 25 forintot fizet a cég, így remélhetőleg intézményeink ezáltal kisebb összegeket tudnak majd összegyűjteni – tette hozzá Minczér Gábor.

- Az összegyűjtött olajat száz százalékban újrahasznosítjuk, bioetanol készül belőle. Eger az első megyeszékhely amely csatlakozott a kezdeményezéshez. Társaságunk teljesen magyar tulajdonú, ezért is nagy öröm, hogy minket választottak – mondta Cserháti László, a CseppetSem Program koordinátora. Kérdésünkre elmondta, hogy közterületekre azért nem javasolják a gyűjtők telepítését, mert azokat gyakorta fosztogatják vagy rongálják, s ezáltal az olaj a környezetet szennyezheti.

- Nagy örömmel fogadtuk a lehetőséget, hiszen a fenntarthatóság fontos szempont. Az óvodás gyermekek szemléletét lehet a leginkább formálni, rajtuk keresztül pedig szüleikét is – mondta Felföldiné Szabados Ágnes a belvárosi óvodák vezetője.

Az olaj már jó helyre kerülhet
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában