eger

2021.03.17. 12:29

Elkezdődik az érsekkerti sportpark építése

A napokban megkezdődik a sportpark építése a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.

HEOL

Mint az már ismert, az egri önkormányzat sikeresen jelentkezett a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programban való részvételre, amelynek keretében a városban lehetőség nyílt egy szabadtéri sportpark megépítésére – tájékoztatott sajtóközleményben szerdán az önkormányzat.

Új hír, hogy március 12-én megtörtént a munkaterület átadása a kivitelező részére és a terep előkészítési munkálatai a napokban meg is kezdődnek.

A munkálatok várhatóan – a kedvező időjárás függvényében – egy hónapot vesznek igénybe.

A beruházás helyszíne: a Szmrecsányi Lajos Érsekkert, a Klapka utcai kapu és a Szökőkút közötti sétáló út bal oldalán elhelyezett aszfaltozott, 150 négyzetméternyi terület.

A sportparkon tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközök kerülnek telepítésre. A sportpark gumi borítású alapzatot kap és akadálymentesített lesz. (A fitneszpark kialakítása költségmentes, az üzemeltetési és fenntartási kötelezettségek hárulnak az Önkormányzatra.)

Ezek is érdekelhetik