időjárás

2021.03.01. 10:23

Hidegfront és hózápor válthatja fel a napsütéses napokat Heves megyében is

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét vége felé hidegfrontra, néhol pedig havazásra is számíthatunk.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Általában néhány órás napsütésre számíthatunk, amelyet azonban gomolyfelhők zavarnak. Számottevő csapadék nem valószínű. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, amely főként az Alpokalján, valamint a Nyírség, Hajdúság egyes részein meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. Késő estére jobbára -1 és +6 fok közé hűl le a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Kedden a ködfoltok feloszlását követően országszerte derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható.

Szerdán az éjjel képződő köd, illetve rétegfelhőzet délelőtt nagyrészt feloszlik, és ezt követően derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban +2, -3, délután többnyire 10, 16 fokot mérhetünk.

Az éjszaka képződő ködfoltok gyorsan feloszlanak, és derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható. Estefelé észak felől már megérkezhet a hidegfront felhőzete, és néhol zápor is kialakulhat. Megélénkül a délnyugati szél. Hajnalban -2, +3, délután 12, 18 fokot mérhetünk csütörtökön.

Pénteken hidegfront felhőzete húzódik fölénk észak felől, amelyből több helyen lehet esőre, záporesőre, főként a hegyekben hózáporra számítani. A délnyugati, majd az északira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a maximum-hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában