Állatvilág

2021.03.23. 12:44

Ilyet még biztos nem láttál: videón a Bükk lakóinak titkos élete

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága két újabb vadkamerás felvételt osztott meg youtube csatornáján, ahol egy vaddisznó mellett, egy róka, és egy kíváncsi mókus is feltűnik.

Heol

A BNPI legújabb két videóján egy róka, és egy vaddisznó pillanataiba tekintetnek be az érdeklődök. Az első felvételen remekül látszik, hogy a róka otthonául szolgáló kotorék körül már kezd megélénkülni az élet. A felvételen egy kíváncsi mókus is szerepel, aki látogatóba érkezett.

A második videón egy vaddisznó süldő tűnik fel, akit láthatóan nem ért váratlanul a tél végi havazás. Csendesen turkálva, jólesően falatozik a hóval borított avar alól. Valószínűleg makkot talált. Elégedettségét előbb visszafogott csámcsogással, majd szolid fujtatással nyugtázza.

Az igazgatóság a vadkamerákat elsősorban a fokozottan védett nagyragadozó fajok állományának monitorozása céljából telepíti, a célcsoportról készült felvételeket pedig rendszeresen hozzáférhetővé teszi a nagyközönség számára.

A kamerák folyamatosan dolgoznak és teljesen természetes, hogy jóval több felvétel születik a zsákmányállatról (vadászható/nem védett fajok) és sokkal ritkábbak a célcsoportról (védett- és fokozottan védett ragadozó emlős fajok) készült felvételek. A gyakori állatok „rejtőzködő mindennapjairól” készült, sokszor nagyon látványos, tanulságos és beszédes felvételek is érdemesek arra, hogy közzé tegyék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában