beruházás

2021.04.07. 14:38

1,5 milliárdos beruházásból alakul át az egri Kertész utca környéke

Két új körforgalom is épülhet a megyeszékhelyen, a meglévő pedig átalakul.

Sz. M. L.

Forrás: Google

A Colas Út Építőipari Zrt. az ÉP-Gép 2002 Közmű- és Útépítő Kft.-vel építhet utakat Egerben, nettó 1 milliárd 447 millió forintból a nyílt pályáztatás eredménye szerint, melyet az ajánlatkérő, vagyis az egri önkormányzat közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A tájékoztató szerint alapvetően a Kertész utcán dolgoznak majd – a Maklári- és Homok utcák bevonásával – az Ostorosi utcai csatlakozás és a Szarvas téri csomópont között, de a Mekcsey utca is munkaterület lesz. Ezen belül megvalósul útfelújítás és -szélesítés, kapubejáró építés, a gyalogátkelőhelyek biztonságos átépítése, zöldfelületrendezés, közműfelújítás, valamint parkoló és járdaépítés, de kerékpárforgalmi létesítmények is szerepelnek a felsorolásban.

Továbbá két új körforgalmú csomópont épülhet, a meglévő pedig átalakul. Olvasható az autóbusz-öblök szabványosítása és egy szervizút építése is merőleges parkolókkal a Kertész utcában.

Mindezek az Eger keleti városrész gazdaságfejlesztést- és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztése, illetve az Eger keleti városrész fenntartható városi közlekedésének fejlesztése című projekteken belül valósulnak meg, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában