hivatalos állásfoglalás

2021.04.26. 14:00

A polgármester szerint nem is terveztek munkásszállót az egykori apci mozi helyére

Az egyik apci önkormányzati képviselő szerint ­tartja magát a pletyka, hogy ukrán munkások szállója lehet a volt mozi épületében. A polgármester azonban határozottan cáfolja a híresztelést.

Tari Ottó

Az épület az el nem adható kategóriába tartozik Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

– Már az elmúlt ciklusokban is történtek próbálkozások, hogy a volt mozi épületét annak kihasználatlansága és állapota miatt értékesítsék. Újabban ismét felerősödtek ezek a pletykák. Állítólag vannak, aki lobbitevékenységet folytatnak annak érdekében, hogy „turisztikai célú” beruházásként vásárolhassák meg az ingatlant, amelyben szálláshelyet hoznának létre ukrán és más nemzetiségű vendégmunkások számára.

- Remélem, mindez csak szóbeszéd, de úgy gondoltam, az aggodalmat keltő híresztelésről tájékoztatnom kell a testületet és a helyi lakosságot – ezt Körömi Kázmér önkormányzati képviselő hozta nyilvánosságra.

A fentieket tartalmazó levelet eljuttatta Juhász István polgármesternek is. Az önkormányzat első embere már másnap reagált, cáfolva az Erzsébet téri épülettel kapcsolatos híreszteléseket. Feltételezhető, hogy a politikai nézetkülönbségekre is utaló diskurzus ezzel nem ért véget.

Portálunkon alább a polgármester által közzétett, így hivatalosnak tekinthető álláspontot ismertetjük. Természetesen, ha további érdemi fejlemények történnek az ügyben, azokat is megosztjuk olvasóinkkal.

– Látva az információhiány zavarával küszködő kommenteket, ahol ki-ki érzelmi alapon nyilatkozik, szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba – reagált Juhász István polgármester az interneten kibontakozó vitára.

– Elszomorít, hogy egy választott képviselő, felülve a pletykáknak, félretájékoztatja a lakosságot, mielőtt az általa vélelmezett esetnek pontosan utánajárna – közölte.

Az épület az el nem adható kategóriába tartozik
Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A községvezető szerint tavaly október 9-én érkezett egy vételi ajánlat az önkormányzathoz – nem környékbeli üzemtől –, amit a testület elé terjesztett, ám a képviselők nagy többsége nem támogatta az értékesítést. Ezt közölték az ajánlattevővel is.

– Hogy ki és milyen szándékkal terjeszt valótlanságokat, legyen mindenki saját felelőssége. Felszólítom Körömi Kázmér képviselő urat, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló rémhírterjesztéstől. Nincs szándékomban a testület jóváhagyása nélkül semmilyen önkormányzati vagyontárgyat értékesíteni. Senki nem küldött vételi ajánlatot, és „bizonyos személyek” nem végeztek lobbitevékenységet. Személyesen és telefonon sem kerestek a mozi épületének megvásárlásával kapcsolatban – szögezte le a polgármester.

Az említett képviselő azon állítására is reagált, miszerint kezdeményezi az érintett ingatlan forgalomképes vagyontárgyból való átsorolását a korlátozottan forgalomképesek közé. Leszögezte, hogy az önkormányzat törzsvagyonában az Erzsébet tér 15. szám alatt található ingatlan 1996 óta a forgalomképtelen, tehát nem eladható kategóriába tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában