Kiszabadul Eger – így készül a négymilliós nyitásra a város

Eger számos szórakozóhelye, kulturális és szabadidős létesítménye készül már a nagyobb nyitásra, ami 4 millió beoltott után jön el.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Nemes Róbert

Ahogy arról beszámoltunk, a lépcsőzetes nyitás újabb állomása előtt állunk. Meg is jelent a kormányrendelet, amely szerint négymillió beoltott után a koronavírus elleni védekezésben újabb enyhítések lépnek majd életbe, ezúttal elsősorban a védettségi kártyával rendelkezők számára. A hétvégi terasznyitás után, amelynek értelmében a különböző vendéglátóhelyek szabadtéri helyein már lehetett fogyasztani, a következő lépésben a védettek előtt megnyílnának a belső terek, valamint például a fürdők, állatkertek, szállodák is.

A nyitás pedig elég közel lehet, hiszen keddre kis híján 3,68 millióra nőtt a beoltottak száma, ami bő hatvanezerrel több, mint a hétfői szám. Ezt érezve egyre több sport-, kulturális és szabadidős létesítmény, vendéglátóhely tervezi már a nagyobb lélegzetvételű nyitást. A teljesség igénye nélkül, de minél szélesebb körből merítve összegyűjtöttük nemcsak a szórakozóhelyek nyitásának várható időpontját, hanem az uszodák, fürdők és múzeumok terveit is.

 

Az egri uszodákról és fürdőkről pénteken osztottak meg némi információt a közösségi oldalon, illetve sikerült elérnünk az illetékest, aki elmondta, ők is nagyon nehéz éven vannak túl, s várják a részletszabályozásokat. Folyamatosan egyeztetnek a Magyar Fürdőszövetséggel és tartják a kapcsolatot a többi fürdővel, uszodával.

Az Egri Termál- és Strandfürdő például arról " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be, hogy készülnek az ütemezett nyitásra. A Bitskey Aladár Uszoda is arról írt, hogy rendelet ismeretében, az újranyitás részleteiről és szabályairól, illetve az uszodák nyitásának pontos dátumáról mihamarabb tájékoztatást adnak.

A múzeumokban többen kiemelték, hogy egyelőre takarítanak, fertőtlenítenek, hogy maximális biztonságban fogadhassák a vendégeket. Emlékeztettek rá, hogy védettségi igazolvánnyal lesz lehetséges a látogatásuk a 18 év felettieknek, míg a fiatalabbak védett, felnőtt kísérővel léphetnek majd be. Az egri Beatles Múzeum " target="_blank" rel="noopener noreferrer">várhatóan május 1-jén nyit, a Sportmúzeum, a Dobó István Vármúzeum és a Varázstorony nyitását szintén a hét második felére tervezik, bár úgy tudjuk, hogy utóbbi esetében az egyetemi vezetőség engedélye szükséges.

A szórakozó-és vendéglátóhelyek közül több már szo,baton fogadhatott vendégeket, de akkor még csak a teraszon, kerthelyiségben természetesen. Így a HBH, Macok Bisztró, Palacsintavár, Bar Italia, Békafütty és a Bowling Bar. Ezeken a helyeken egyelőre a teraszok látogathatók. Többen jelezték, hogy asztalfoglalás a fennálló helyzet miatt nem, vagy korlátozott számban lehetséges. A Sikk Kávézó & Bár április 30-tól várja a vendégeket, május 1-re pedig örömzenélős programot is hirdettek, igaz, még a kormányrendelet megjelenése előtt, amely arról is rendelkezik, hogy zenés, táncos rendezvény egyelőre nem tartható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában