beruházás

2021.04.19. 11:56

Munkásszálló épül Egerben, a Kistályai úton

Munkásszállót alakítanak ki a Kistályai úton az egykori Szent Lőrinc kollégium felújításával és korszerűsítésével – jelentette be Minczér Gábor alpolgármester hétfő délelőtt.

Sz. M. L.

Juhász Éva vezérigazgató (EVAT Zrt.), Minczér Gábor alpolgármester és Korsós Lajosné, Vagyonkezelő Divizió vezető (EVAT Zrt.) - Munkásszálló épül Egerben - sajtónyilvános munkaterület átadás (Kistályai út 18. szám alatt - a volt Szent Lőrinc kollégium - alakítanak ki egy 111 férőhelyes munkásszállópületetet, a volt kollégium felújításával és korszerűsítésével) -

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– A 420 négyzetméter alapterületű épületben a tervek szerint 111 férőhelyet alakítanának ki a négy szinten és a 45 négyzetméteres tető-felépítményben. A beruházás valamennyi szintet érinti, így a teljes, építési beruházással érintett terület összesen 1725 négyzetméter – mondta Minczér Gábor.

Tájékoztatása szerint az ingatlan az Egerbe érkező vendégmunkások hosszú távú szállásbiztosítását szolgálja. A projekt megvalósulása nagy előrelépést jelent a Déli iparterületen, illetve Eger egyéb részein működő vállalkozások számára az egri munkahelyteremtés növelése érdekében.

– A közelmúltban több megkeresés is érkezett egri munkáltatóktól, jelezve, hogy nagy igény van a beruházásra. Várhatóan ezzel nem csupán rövid, de hosszútávon is gyarapszik Eger, hiszen bizonyára lesznek olyanok, akik megszeretik a várost és itt telepednek le, növelve ezzel a megyeszékhely munkaerő megtartó képességét – tette hozzá az alpolgármester.

Juhász Éva vezérigazgató (EVAT Zrt.), Minczér Gábor alpolgármester és Korsós Lajosné, Vagyonkezelő Divizió vezető (EVAT Zrt.) a sajtótájékoztatón Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Juhász Éva, az EVAT Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás nettó 294 millió forintból valósul meg, amely az EVAT Zrt. és a Heves Megyei Kormányhivatal által kötött hatósági szerződés alapján 202 millió forint támogatásból, valamint 92 millió forint önerőből áll.

– Mindebből megvalósul a lapostető teljes felújítása, 54 szoba kialakítása, az épület teljes elektromos hálózatának cseréje, valamint új tűzjelzőrendszer kiépítése is. Továbbá a homlokzat a meglévő hőszigetelésre utólagosan még plusz tíz centiméter szigetelést kap a fenntarthatóság érdekében, valamint az épület körüli járdák, utak és parkolók is megújulnak. A tető és a harmadik emelet állapota a legrosszabb a beázások miatt. A Frenyó és Társai Kft. ma átvette a munkaterületet, a projekt várható befejezése december 14-e. A munkálatok a tető bontásával kezdődnek – mondta Juhász Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában