vádak

2021.04.06. 17:22

Nem ítélték el Eger polgármesterét, Oroján Sándor a Kúriához fordul

Választási csalás elkövetésével és törvénysértéssel vádolta Eger polgármestere tavaly januárban Oroján Sándort, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét.

Sz. M. L.

20201230 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Az Egri Polgármesteri Hivatal épülete.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

„Tavaly januárban leplezte le Eger polgármestere Orojánék súlyos választási csalását, amikor nyilvánosságra hozta, hogy választókat listázva, ajánlóíveket lemásolva kampányoltak a korábbi választások során. A közgyűlésben a tényeket is a nyilvánosság elé tárta Mirkóczki Ádám, azonban a lebukott képviselőket ez sem érdekelte, bírósághoz futottak a személyiségi jogaik vélt megsértése miatt” – olvasható az egri polgámesteri hivatal közleményében.

„Oroján Sándor, a Fidesz egri közgyűlési frakcióvezetője is pert kezdeményezett a polgármester ellen, azonban a Debreceni Ítélőtábla másodfokon is elutasította az igényét, megállapítva, hogy a feltárt egyértelmű bizonyítékok alapján, jogsértés nélkül lehet Oroján Sándort és frakciótársait választási csalóknak nevezni” – tartalmazza a közlemény.

Mindehhez Oroján Sándor hozzáfűzte, hogy választási csalás elkövetésével és törvénysértéssel vádolta Eger polgármestere tavaly januárban. Ám sem választási csalást, sem törvénysértést nem követett el, ez azóta bizonyítást is nyert.

– Így becsületsértésért pereltem a polgármestert, mert véleményem szerint senki sem köteles tűrni, hogy bűnözőnek nevezzék. Én ilyet mással sosem tettem. A bíróság eddig elsőfokon és másodfokon is azt mondta ki, hogy a polgármester csak a véleményét mondta, amikor törvénysértőnek nevezett. Ezt a véleményt pedig én köteles vagyok tűrni akkor is, ha nem igaz. A véleménye igazságtartalmával ugyanis nem foglalkoznak – magyarázta Oroján Sándor, aki az ügyben harmadfokon a Kúriához fordul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában