szavazási eredmény

2021.04.19. 13:28

Olvasóink többsége szerint jobban kellene büntetni a szemetelést

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink mit szólnak ahhoz, hogy folyton szemétlerakónak nézik a Heves megyei utakat.

Heol

2021 03 24 illegális szemétlerakók - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Válaszadóink többsége, több mint 70 százaléka úgy nyilatkozott, borzalmasnak tartják, hogy sokan folyamatosan szemétlerakónak nézik a Heves megyei utakat. Szerintük jobban kellene büntetni a szemetelést. Több mint 20 százalék vallja azt, hogy ezt meg kell állítani, az eredmény azonban csak összefogással érhető el. Csupán három százalék gondolja úgy, hogy több szemétszedési akcióra lenne szükség.

[eweb-voting id="3549889"]

Ahogy arról korábban beszámoltunk: Egerben idén már közel hetven tonna illegális hulladékot gyűjtöttek össze. Ám nem csak a megyeszékhelyen küzdenek a szemetelőkkel, Gyöngyösön is nagy feladat és költség ez a városvezetésnek.

Az Egerben élők tapasztalhatják, hogy sajnos évről évre egyre nagyobb méretet ölt az illegális hulladékkihelyezés bel- és külterületen. Vannak rendszeresen visszatérő pontok, ezeket a Városgondozás időről időre megtisztítja a város költségén, de nem telik bele pár hét vagy nap és újra hulladéklerakónak használják.

Lakossági bejelentés hetente érkezik, ezt az önkormányzat illetékes irodájának továbbítják, amely elrendeli az elszállítást.

 

Évről évre több millió forintjába kerül a gyöngyösi önkormányzatnak is a városban lévő illegális hulladéklerakók felszámolása. Míg 2019-ben 3,5 millió, tavaly 5,8 millió forintot kellett fordítani a szeméthegyek eltüntetésére, idén tízmilliót szánnak e célra. Az összeget növeli azoknak a közcélú foglalkoztatottaknak a bére, akik rendre részt vesznek a munkában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai is küzdenek az utak környékét belepő szeméttel.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗Szinte alig akad tiszta terület...😕😮 Ti hol találkoztatok hasonlóval❓

#illegálishulladék #hulladéklerakás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában