összefogás

2021.04.23. 21:02

Ostoroson több mint százan gyűjtötték a hulladékot

Meghaladta a százat azon helyi lakosok száma, akik Ostoros külterületi részeinek megtisztításában részt vállaltak.

B. Cs.

Böjt László (középen) az eligazítások egyikén Fotó: Szuromi László

– Hét köbméter, 80 százalékban szelektív hulladékot sikerült összegyűjteni – mondta a heol.hu-nak a település polgármestere, Böjt László. – Lakossági kezdeményezésre szerveződött az akció, köszönhetően Marsi Zsolt ostorosi vállalkozónak. A gyűjtés négy csoportra osztva, más-más útvonalon haladva, mintegy három órán keresztül zajlott. Mindenkinek köszönet jár az aktivitásért és az önkéntes munkáért, melynek során az nyert megerősítést, hogy még jobban figyeljünk oda a környezetünkre.

Böjt László (középen) az eligazítások egyikén Fotó: Szuromi László

A község első embere mindenki számára fontosnak tartja nyomatékosítani: legyen szó túrázásáról vagy a határban végzett munkáról, a természet megóvása számítson elsődlegesnek.

– Csodálatos vidék a miénk, éppen ezért lényeges, hogy vigyázzunk rá és hívjuk fel erre mások figyelmét – folytatta Böjt László. – Az bizonyos, hogy ezt a megmozdulást folytatni kell a jövőben is, igaz, a legjobb az lenne, ha egyre kevesebb zsákra lenne szükség, mert az azt jelentené, hogy meghallgatásra találtak a fenti szavak.

A járvány miatti helyzet azt nem tette lehetővé, hogy az akció végén összegyűlhessenek a résztvevők, ám a főszervező ezzel együtt is gondoskodott arról, hogy egy kis édes élmény érje az önkénteseket. Mindenkinek jutott ugyanis aprósütemény.

Gyorsan gyarapodtak a szemeteszsákok Fotó: Szuromi László

– Böjt László polgármester az első pillanattól támogatta a kezdeményezést, míg Pénzes Attila gumikesztyűkkel segített bennünket – fogalmazott Marsi Zsolt. – Hálás vagyok minden lelkes lakosnak, aki nem sajnálta az idejét, hogy tegyen a településünkért. Jelentős mennyiségű szeméttől sikerült megszabadítani Ostorost és környékét, azonban láttuk, még így is rengeteg begyűjteni való maradt. Vagyis feladat akad bőven. Köszönettel veszek bármilyen felajánlást, ötletet arra vonatkozóan, miként és hogyan lehet még többet tenni azért, hogy a környezetünk ápoltabb és rendezettebb legyen. Ne felejtsük: a háztartási hulladék helye nem az árkok mélyén és a bokrok tövében van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában