felújítás

2021.04.30. 16:50

Végre megújulhat az egri Lenkey-ház

Több felújítást is tervez a megyeszékhely önkormányzata a közeljövőben.

G. Zs.

Már korábban is szó volt a Széchenyi úton található Lenkey-házról, úgy tűnik most megoldódik az elhanyagoltan álló épület sorsa. Minczér Gábor, Eger alpolgármestere erről is beszélt a YouTube-ra feltöltött videóban. Elmondta, a város költségvetésében idén sincs a Lenkey-ház felújítására pénz elkülönítve, hiszen két és fél milliárd hiánnyal küzdenek. Azonban nem szeretnék elengedni a projektet, így a város határába tervezett napelempark megvalósításának összegéből szeretnének átcsoportosítani 200 millió forintot, ha erre az irányítóhatóság engedélyt ad, akkor még az idén neki kezdenének a munkálatoknak.

Hozzátette, tartalommal is megtöltenék, kiállítóteret, múzeumot képzelnek el. A napelempark projekt 1, 5 milliárdos összegéből pedig további felújításokat is tervez az önkormányzat. Mint például a Csiky Sándor és Macki Valér utcák csapadékelvezetésének második üteme valósulna meg, megújulna a Kossuth utca déli oldala, és a Rác templom környéke. – A becslések szerint egymilliárd 117 millió forintba kerülnének, és azért ezek a projektek valósulnának, meg mert ezek már rendelkeznek engedélyes tervekkel, ami fontos az irányító hatóság részéről – fogalmazott Minczér Gábor.

A részletekkel kapcsolatban kerestük az önkormányzatot, hogy a tetvek szerint mikor kezdődhetnek a munkálatok, és mi lesz a napelempark sorsa, ám egyelőre nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában