Mozgásra fel!

2021.05.22. 07:00

3+1 kerékpárút Eger környékén, amit neked is végig kell tekerned a hosszú hétvégén

Ismét készültünk olvasóinknak egy kedvcsinálóval, melyben ezúttal a kerékpárosoknak hoztunk 3+1 remek útvonalat Eger környékéről.

Heol

Fotó: Shutterstock

Közeledik a pünkösdi hosszú hétvége, nincs is talán jobb program ilyenkor, mint a szabadban eltölteni az időt. Mi ezúttal az aktív kikapcsolódást kedvelőknek készültünk pár útvonal tippel, hogy hová is mehetnek két keréken Eger térségében. Az alábbiakban 3+1 kedvelt biciklis útvonalat ajánlunk.

Az első, igen látványos útvonal a megyeszékhely központjából indul, átszelve a Lajosvárost, egészen az egerszalóki hőforrásig a völgyfeltáró út mellett. A majd' öt kilométeres úton festői látványban lehet része az arra tekerőknek. Egerszalókra érve pedig érdemes tovább tekerni Demjén irányába.

Második ajánlatunk a Bükk kapujaként is ismert Felsőtárkányba kalauzolja el a mozgás szerelmeseit. A kerékpárút Eger belvárosából, a Dobó térről indul. Az útvonal első szakasza átvezet a városon az Eger-patak mentén egészen a felsővárosig. Nem sokkal ezután, elhagyva Eger-Felnémetet, végig kiépített bicikliúton haladhatunk egészen Felsőtárkányig. A település tábla után, jobbra letérve egy meredekebb, erdős szakasz következik. A kaptatót leküzdve hamarosan megérkezünk a varázslatos felsőtárkányi tóhoz. Rövid pihenő után érdemes felfedezni a környéket, vagy tovább folytatni utunkat a Vöröskő-forrásig.

Harmadik ajánlatunk a varázslatos Bél-kő sziklavilágába kalauzolja a kerékpárra pattanókat. A bélapátfalvi apátság parkolójából induló útvonal meseszép bükkerdőn keresztül vezet egészen a Bél-kő csúcsáig. A mintegy hat kilométeres túra végig könnyed emelkedőn vezet. Felérve a csúcsra szemkápráztató látvány tárul elénk a volt bányára és a környező dombokra.

Utoljára hagytuk a legnehezebb ajánlatunkat, mely a Tar-kőig vezeti a lelkes kerékpárosokat. Szilvásváradról indulunk, majd a Szalajka-völgy elején balra feltérünk, és az emelkedős, aszfalt úton egészen az Olasz-kapuig tekerünk. Útközben érdemes megállni a Gerenna-várnál, mely egy 759 méter magas, csonkakúp alakú, sziklás csúcson található. Felérve az Olasz-kapuhoz tovább folytatjuk utunkat a varázslatos Zsidó-réten keresztül, egészen a 949 méter magas Tar-kőig, ahonnan pazar kiáltásban lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában