Az egri uszodákban betartják a kormányrendeleteket

Az uszodákat üzemeltető Eger Termál Kft. közösségi oldalain heves vita alakult ki a nyitás hírének közlésekor. A társaság közleményében tisztázta a helyzetet.

Heol

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A napokban többféle információ jelent meg a sajtóban és egyéb felületeken arról, hogy milyen szabályok és feltételek mentén vehetők igénybe az egri uszodák szolgáltatásai – hívta fel a Heol figyelmét közleményében az Eger Termál Kft.

Hozzátették: az uszodákat üzemeltető Eger Termál Kft. közösségi oldalain szintén parázs vita alakult ki a nyitás hírének közlésekor, melyek olykor bántó, trágár stílusban lettek megfogalmazva.

" data-width="500" data-show-text="true">

">❗Alighanem ez a mai nap legjobb híre❗👀

#újranyitás

Mint azt kiemelték: rendkívül fontos, hogy a belépésre vonatkozó szabályokat kötelező hatállyal bíró kormányrendeletek szabályozzák, az azokban foglaltaktól eltérni nem lehet, illetve az esetleges eltérés jelentős következményeket von maga után, a pénzbírságtól a létesítmények bezárásáig.

– Fontos leszögezni, hogy ugyanúgy, ahogy eddig is az Eger Termál Kft. célja, hogy minél szélesebb körben elérhetővé váljanak a cég által nyújtott szolgáltatások, amely nyilvánvaló gazdasági érdek is, különös tekintettel a COVID-19 vírus okozta negatív hatások következményeire – írják.

Felhívták a figyelmet továbbá, hogy a társaság eddig is azon dolgozott, hogy a lehető leggyorsabban megfeleljen a folyamatosan – akár napokon belül is változó – jogszabályi feltételeknek és biztosítsa a létesítmények zökkenőmentes használatát. Ennek megfelelően szeretnék egyértelműsíteni, hogy a 2021. május 3-tól nyitva tartó uszodák kik

számára látogathatóak a hatályos jogszabályok szerint.

A 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 12. § (4) bekezdése értelmében az uszodát a következő feltételeknek megfelelő személyek látogathatják:

  • A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint
  • a koronavírus ellen védett személy
  • Ezt a kört bővíti ki a 202/2021. (IV.29.) Korm. rendelet 1.§ (1) bekezdése, az alábbiak szerint:

  • jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények – a sportrendezvényen való részvétel céljából vagy a sportrendezvényre való felkészülés céljából – a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét betöltött személy (a továbbiakban: versenyző) és aznőt felkészítő sportszakember számára is látogathatóak.
  • Mint azt írják: összességében a jelenlegi szabályok szerint, tehát az uszodákat a védett személyek (védettségi igazolvánnyal rendelkezők), a versenyszerű sportolók és az őket felkészítő szakemberek látogathatják. Ettől eltérő rendelkezést az Eger Termál Kft. nem hozhat. A jelenlegi jogszabályi rendszert tovább bonyolítja, hogy eltérő szabályok vonatkoznak az uszodákra és a közfürdőkre. Emiatt a strand nyitása előtt az oda vonatkozó belépési szabályokat a későbbiekben közöljük!

    " data-width="500" data-show-text="true">

    ">Ha valami, hát ez tényleg mindenkit érint!👀 Így készüljetek❗👇

    #koronavírus #covid

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában