Alkotói pályázat

2021.05.03. 14:56

Az újrahasznosítás jegyében, hátrányos helyzetű gyerekeknek hirdet versenyt az egri alapítvány

A természetben fellelhető anyagok felhasználásával készülnek majd a remekművek, és LEGO a jutalom!

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

„A Föld a Barátom!” elnevezésű akcióban hátrányos helyzetű gyerekek olyan alkotásait várják, amelyek környezet és természetvédelem témákban a háztartásokban vagy a természetben fellelhető anyagokat használják fel – tájékoztatott közleményében a Kárpátok Alapítvány. A résztvevő csoportok nagydoboz LEGO-t kapnak ajándékba, amelyből a második fordulóban közösen épített témáikkal versenyezhetnek.

– Közel 2500 gyerek részvételére számítunk, akik a LEGO Csoport támogatásának köszönhetően valamennyien egy szett játékot nyernek – tette hozzá Bata Boglárka igazgató. – A gyerekek óvodás kortól az általános iskola végéig korcsoportonkénti kategóriákban pályázhatnak.

A verseny 2 fordulóból fog állni: az első körben olyan alkotásokat várnak, amelyek a háztartásokban megtalálható, fellelhető az újrahasznosítás és a természet témaköréhez kapcsolódó eszközök, anyagok felhasználásával készülnek, a második körben pedig a kapott Box-okból épített építményekkel, témákkal lehet indulni, a beérkezett pályaműveket a gyerekek illetve egy szakmai zsűri értékeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában