Randihelyek

2021.05.25. 11:30

Ezekkel a helyekkel nem fogsz mellé, ha romantikára vágysz Egerben

Összegyűjtöttük a leghangulatosabbnak ítélt helyszíneket a romantikus légyottokra, már csak azt kell eldöntened, az esti fények vagy a tavaszi zsongás domináljon.

Heol

Az egri minaret valószínűleg a 17. század elején épült

Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A vírus okozta kritikus helyzet, a karantén után végre megsokasodtak a személyes találkák, a randik. Cikkünkben az erre legalkalmasabb helyszíneket gyűjtöttük össze, hogy segítsük az ismerkedések folyamatát, emlékeztessünk titeket városunk sokoldalúságára, melyet a bezártság próbált feledtetni.

1. Ha kizárólagosság, akkor Érsekkert

Természetközeliségre, nyugodt légkörre és idilli hangulatra vágysz? Látogass el kedveseddel az egri Érsekkertbe. Ez az a hely, ahol talán a legtöbb szerelmespár kezdi az ismerkedést vagy épp a padokon ücsörögve, kéz a kézben felelevenítik kapcsolatuk elejét.

A nyugodt, csendes környezet segít, hogy csak egymásra kelljen figyelni, és itt születhetnek az igazán elmélyült, lelki beszélgetések. Külön figyelmet érdemel az itt található kis híd, ahol nemcsak esküvői fotózások zajlanak rendszeresen, de eljegyzésekről is szól a fáma. Nem véletlen, hiszen ez a kis szeglet mind az esti fényekben, mind nappal mesébe illő romantikát teremt. Ha megéheztek, a park szívében található középkori hangulatú étterem vár benneteket, tovább emelve ezt a napot.

Korábbi képgalériánk tökéletesen tükrözi, hogy még ősszel is varázslatos az érsekkerti hangulat.

2. Ha esti fények, akkor Minaret

Napközbeni séták alkalmával is különleges szépségű látvány tárulhat szemetek elé, ha a Minaretet választjátok randihelyszínnek, viszont még gyönyörűbb innen a kilátás a napnyugtakor, mikor a város ékkövei csupán az esti fények. Az Oszmán Birodalom legészakibb európai emléke 3 éve került felújításra, a torony belsejében csigalépcső vezet fel közel száz, keskeny, magas lépcsőfokkal. Érdekesség, hogy ez Magyarország három ép minaretje közül a legmagasabb és a legjobb állapotú.

Az egri minaret valószínűleg a XVII. század elején épült
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

 

3. Ha meghittség, akkor Dobó tér

Az Érsekkerthez hasonlóan szintén tipikus, karakteres egri hely, ahonnan nemcsak a vár látható, de a rengeteg kis pad tökéletes lehet a kikapcsolódáshoz, ismerkedéshez. A téren található Dobó István szoborcsoport, a szökőkút és a mindezt körülvevő éttermek, teraszok teremtik meg az idilli hangulatot. A rengeteg ember, sokszor turista között érezheted, hogy fontos vagy, partnered csak rád figyel. A Dobó tér talán a meleg, napsütéses időben és karácsonyi díszekben a legszebb, leglátványosabb, mindkét esetben garantált a kellemes légkör és a jókedv.

A Dobó tér madártávlatból Fotó: Heol

4. Ha tavasz, akkor Szent József Park

A tavaszi cseresznyefa virágzás bár rövid ideig tart, érdemes elcsípni Egerben is. Erre legjobb példa a Szent József park -- eredeti nevén Dr. Agyagási Dezső Gyógypark -, ahol áprilisban szintén virágba borulnak a fák, rózsaszínnel vonva be a város eldugott kis részét. A park dísze még a kupolás ivókút, ahol friss ivóvíz fakad, valamint a szökőkutak. Az erre sétálók padokon pihenhetnek meg, élvezve a természet okozta megfoghatatlan romantikát és harmóniát.

 

5. Ha különlegesség, akkor Várfalsétány

A Minarethez közel található várfalsétány végigjárásával szintén maradandó élményt szerezhettek, hiszen szintén nemcsak nappali pompájában, hanem sötétedéskor is magával ragadó hangulatú, hát még az innen belátható városi kivilágítás!

Minden napszakban érdemes végigjárni az egri Várfalsétányt
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Mint korábbi cikkünkben is írtunk róla, a 2017-es évben, a „Modern Városok” programnak köszönhetően valósult meg Eger egyik legkiválóbb fejlesztése, a Várfalsétány, melynek végén áll egy török kávézó, ahová zárásként betérhettek. Ezt követően sétátokat a barokk, történelmi egri belvárosban folytathatjátok. Ez az este rólatok és a fényekről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában