reagálás

2021.05.26. 11:51

Mirkóczki Ádám ma önként kilépett az Egységben a Városért Egyesület frakciójából (frissítve)

Eger polgármestere tudomásul vette az egyesület tegnapi döntését és elmondta: a város lakosságát kizárólag pártsemleges módon fogja képviselni.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk kizárták kedd esti ülésén az Egységben a Városért Egyesület (EVE) elnökségéből Mirkóczki Ádám polgármestert. Most lapunknak reagált a városvezető a döntésre.

– Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az ellenzéki pártok különböző szereplői, még a város érdekében sem képesek kilépni a pártpolitikai logikából. Az egyesület tegnapi döntését tudomásul véve, tiszta viszonyokat teremtve ma önként kiléptem az Egységben a Városért Egyesület frakciójából és magából az egyesületből is – közölte a polgármester.

– Büszke vagyok arra, hogy legfőbb „bűnömként” az ellenzéki pártpolitizálás hiányát tudták nekem felróni, természetesen mindezt egy „autoriter, diktátor” szerepébe csomagolva. Eger lakosságát továbbra is és kizárólag pártsemleges módon fogom képviselni, ahogy azt már a kampány kezdetén is deklaráltam és nyíltan hirdettem a választók felé. A pártsemleges városvezetési stíluson a jövőben sem kívánok változtatni, mert én nem kizárólag az ellenzéki választók polgármestere vagyok, hanem 53 ezer egri lakosé, pártállástól, ideológiától függetlenül – tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta, mivel a közgyűlési előterjesztések eddig sem politikai alapon születtek és ez a jövőben sem változik, így ebből a szempontból irreleváns a többség-kisebbség viszonya.

– Szeretném, ha mindenki az egriekért érzett felelőssége alapján döntene egy-egy előterjesztés kapcsán – húzta alá.

 

Minczér Gábor alpolgármester, Farkas Attila alpolgármester, Császár Zoltán tanácsnok-önkormányzati biztos viszont kiálltak a polgármester mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában