megegyezés

2021.05.04. 17:42

Sikerrel zárultak a bértárgyalások a B. Braun gyöngyösi gyárában

A mai napon a Vasas Szakszervezet és a B. Braun vezetése hivatalosan is aláírta a bérmegállapodást, melynek eredményeként a munkatársak legkésőbb május 15-ig megkapják az év elejéig visszamenőleg érvényes fizetésemelést.

Heol

2021 02 23 BBraun üzemegysége - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotós: CZIMER TAMAS

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2021-es bér- és juttatásokról szóló egyeztetést idén január 29-én kezdte meg a vállalat vezetősége a B. Braun Vasas Szakszervezet képviselőivel. Az elhúzódó tárgyalások és a szakszervezet által meghirdetett sztrájkot követően a B. Braun március 19-én újabb béremelési javaslatot tett, melyet végül az utolsó részletek pontosítása után május 4-én aláírtak a felek.

" data-width="500" data-show-text="true">

">A gyöngyösi B. Braun és a szakszervezet álláspontja eltérő. #sztrájk

A bérmegállapodásnak megfelelően az órabéres munkavállalók 69 százaléka 8 százalékos alapbéremelést kap, így ők túlóra nélkül bruttó 384 ezer 707 forint jövedelemben részesülhetnek egy ledolgozott hónap után. Az egyre magasabb bérkategóriák felé haladva csökken az emelés mértéke; az órabéres munkatársak további 26 százaléka számára 6 százalékos, és a maradék 5 százalék számára pedig (akiknek alapbére bruttó 458 ezer 000 forint feletti) 4 százalékos béremelést ad a vállalat.

– A mai napon egy hosszú, kihívásokkal teli egyeztetés végéhez értünk, amely folyamat nagyon tanulságos volt minden résztvevő számára – nyilatkozta Horn Péter, a B. Braun-csoport vezérigazgatója béremelés kapcsán. – A vállalat vezetésével igyekszünk a megszerzett tapasztalatokat felhasználni a jövőben, hiszen munkavállalóinkkal együtt közös célért dolgozunk, hogy újra növekedési pályára állítsuk a gyöngyösi gyárat, és stabil munkahelyet biztosítsunk munkatársainknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában