katasztrófavédelem

2021.05.17. 10:38

Vizsgálják, hogyan kerülhetett habzó anyag az Eger-patakba

A vízminták vizsgálata során a normál PH-értékéhez képest eltérés nem mutatkozott.

HEOL

Mint arról korábban már beszámoltunk, az Egri Termál- és Strandfürdő közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy pénteken gyanús habzást tapasztaltak a patak érsekkerti szakaszán. Mint írták: a habzást az Eger Termál Kft. kollégái is észlelték, továbbá lakossági bejelentések alapján azonnali vizsgálat indult a probléma forrásának megtalálására.

Portálunk megkereste Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivőt, aki arról tájékoztatott, hogy pénteken kora délután érkezett a bejelentés a Heves megyei műveletirányító ügyeletre, miszerint az egri patak érsekkerti szakaszán habzást tapasztaltak. Közlése szerint a helyszínre az egri hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor szakemberi vonultak, három helyszínen mintát vettek a patak vizéből. A vízminták vizsgálata során a normál PH-értékéhez képest eltérés nem mutatkozott, a habzást okozó anyag patakba kerülésének körülményei vizsgálat alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában